Astăzi, 21.02.2019, în jurul orelor 08.40, cu prilejul activităților specifice pe linia respectării prevederilor H.C.L. nr 305/2018, desfășurate în zona Autogării Bacău, polițiștii locali din cadrul Biroului Siguranță Rutieră au dispus verificarea unui autovehicul cu masa mai mare de 3,5 tone, care tranzita zona centrală a municipiului.

La solicitarea agenților de a prezenta documentele prevăzute de lege, conducătorul auto a avut o atitudine recalcitrantă, fapt ce a necesitat prezența polițiștilor locali din cadrul Compartimentului Intervenții pentru aplanarea situației conflictuale.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional la Legea nr. 61/1991 pentru refuzul exprimat de a se legitima precum și pentru lipsa permisului de liberă trecere, faptă prevăzută și sancționată de H.C.L nr. 305/2018.

Reamintim pe această cale conducătorilor de autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone, că actul normativ mai sus menționat, prevede o sancțiune cuprinsă între 1.000 și 2.500 lei, pentru tranzitarea zonelor centrale și ultracentrale, fără a deține permisul de liberă trecere, eliberat de Poliția Locală a Municipiului Bacău.

Alte articole