Analiza unui fragment din nuvela “Budulea Taichii” a lui Ioan Slavici, scrierea unui text argumentativ despre importanta comunicarii pentru succesul muncii in echipa si redactarea unui eseu dintr-o comedie studiata. Acestea au fost subiectele la limba româna din sesiunea a doua a examenului de bacalaureat.

Luni, 26 augsut, a avut loc prima proba scrisa a Bacalaureatului de toamna, la limba şi literatura româna.

“La aceasta proba s-au inscris 1.613 candidati din intreg judetul Bacau. Dintre acestia, 270 au absentat, iar 4 candidati au fost eliminati” – a declarat prof. Claudia Merticaru, inspector scolar.

La fel ca în sesiunea iulie-august, la aceasta proba au fost introduse doua tipuri de subiecte a caror structură a fost conceputa in functie de filiera urmata de absolventi. Astfel, filiera teoretica, profilul uman, si filiera vocationala, profilul pedagogic, au avut aceeasi variantă de subiect. O variantă diferita de subiect, realizata pe baza programei de examen, a fost creata pentru filiera teoretica, profilul real, filiera tehnologica si filiera vocationala, toate celelalte profiluri, in afara celui pedagogic.

Pentru fiecare subiect rezolvat corect candidatii primesc câte 30 de puncte, 10 puncte fiind acordate din oficiu. Urmatoarea proba din aceasta prima sesiune este proba obligatorie a profilului si se va desfasura in data de 28 august. Va urma vineri, 30 august, proba la alegere a profilului si specializarii.

Primele rezultate vor fi afisate in 2 septembrie, pâna la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 12.00 şi 16.00. In 3-4 septembrie vor fi solutionate contestatiile, iar in 5 septembrie vor fi afisate rezultatele finale. Promovabilitatea la bacalaureat in prima sesiune a fost de 59,36 la suta inaintea contestatiilor si de 60,6 la suta dupa solutionarea acestora.

Noutati de la Ministerul Educatiei

Ministerul Educatiei Nationale ia in calcul posibilitatea ca elevii care se prezinta la examenul de bacalaureat sa fie inregistrati, de anul viitor, si audio, a anuntat ministrul Remus Pricopie.

“In timp ce lucram la draftul pentru metodologia de anul viitor, s-a discutat despre posibilitatea de a avea si inregistrare audio din sala. Nu cred ca este atât de complicat, vom decide daca vom face sau nu. Dar am insistat foarte mult ca inregistrarile video sa existe, sa fie bine incadrata sala, nu doar un unghi din sala, pe de o parte, pe de alta parte sa existe monitorizare in timp real din partea fiecarui centru”, a precizat ministrul Pricopie, intr-o conferinta de presa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ