Aproximativ 300 de polițiști vor acționa, zilnic, în județul Bacău, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine și siguranță publică, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în condiții de liniște și siguranță.

Ca de fiecare dată, și în perioada Crăciunului, Poliția Română este la datorie, în serviciul comunității, astfel încât toți cetățenii să sărbătorească în liniște și siguranță.

Polițiștii care vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent de ordine și siguranță publică vor avea ca prioritate prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și vor interveni rapid atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

PUBLICITATE

Din totalul polițiștilor băcăuani care vor acționa zilnic, peste 200 sunt de la structurile de ordine publică, peste 50 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase.

De asemenea, peste 150 de polițiști se vor afla în rezervă, fiind pregătiți să intervină dacă va fi nevoie.

Totodată, pentru desfășurarea activităților de menținere a ordinii și liniștii publice, a celor de prevenire a evenimentelor rutiere și asigurare a fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi peste 100 de autospeciale din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, dintre care 12 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliția Română recomandă tuturor cetățenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecție pentru a petrece sărbătorile de iarnă în siguranță.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ