Autoritatea locală și reprezentanții asociațiilor de proprietari au cerut remedierea deficiențelor apărute în timp.

Reprezentanții câtorva asociații de proprietari din municipiul Bacău profită de prezența în Bacău a echipelor Symmetrica, firma suceveană care a executat lucrări de montaj cu pavele pe trotuare sau în unele parcări. Așa cum am mai scris în paginile ziarului Deșteptarea, reprezentanții Primăriei Bacău au primit din partea firmei sucevene o solicitare pentru recepție la unele lucrări, însă, în urma unei evaluări făcute de angajații municipalității în teren se impun făcute
reparații.

„Angajații Symmetrica execută încă lucrări de remediere la unele lucrări pentru că au cerut recepție. Colegii mei au trecut pe trotuarele pe care au lucrat și la parcări și le-au făcut niște obiecțiuni. Asta se întâmpla în urmă cu aproximativ o lună și jumătate și încă se lucrează. Au fost câteva situații unde s-a solicitat ridicarea la cotă a unor guri de canalizare în zona Valea Albă, Livezilor și chiar Miron Costin, pe pietonal.”

Florin Mateuță, director executiv la Direcția Drumuri Publice din cadrul Primăriei Bacău

Canalizare acoperită cu pavele

Într-o ediție anterioară a cotidianului Deșteptarea, Ioan Cojocaru, membru în comitetul executiv al Asociației de proprietari nr. 106 ne-a semnalat faptul că fundația unui bloc s-a degradat din cauză că o gură de canalizare a fost acoperită din greșeală cu pavele. Dorel Trofin președintele asociației, spun că această canalizare s-a înfundat în timp, iar mizeria a ajuns în subsolul blocului.

„Tot noi am fost cei care ne-am sesizat și am contactat firma Symmetrica și responsabilii CRAB ca să redăm folosința canalizării. CRAB-ul a răspuns solicitării și a trimis o echipă la fața locului pentru a aduce la nivel gura de canalizare. Cred că avem o lună de zile de când tot așteptăm să vină cineva de la firmă să pună pavelele la loc. În plus, lucrarea nu este semnalizată și prezintă pericol de accidentare.”

Dorel Trofin, președintele Asociației de proprietari nr. 106

Specialiștii spun că primul indiciu care ne arată dacă s-a efectuat o lucrare de calitate la execuţia unui pavaj este linearitatea. Aceasta înseamnă că pavajul nu trebuie să aibă denivelări sau să prezinte așa-numite „valuri” pe zona de suprafață. Reprezentanții asociațiilor de proprietari spun că pe măsură ce pavajul a fost supus traficului, acesta s-a „vălurit”. Diferențele de nivel s-au accentuat, iar firma de construcții trebuie să facă remedierile ce se impun. Reprezentanții municipalității declară că lucrările sunt în garanție, iar costurile sunt suportate de constructor.PUBLICITATE