Parcul Cancicov nu a fost niciodată mai frumos ca acum! Inima parcului vibrează pe ritmuri de jazz, zona centrală este ornată cu fel de fel de decorațiuni care te duc cu gândul la Vama Veche, muzica de calitate se aude în surdină, oameni de calitate stau relaxați și ascultă acorduri care îți bucură simțurile. Aleile Parcului Cancicov au prins viață!

Vinovat de toate acestea este Direct Sound Bacău care a gândit un eveniment special menit să schimbe mentalități și să educe publicul prin cultură.

Direct Sound Bacău promite trei seri petrecute dincolo de zgomotul urban și rutina zilnică. Timp de trei seri, 15, 16 și 17 iunie, orașul vorbește muzică!

“Piano Jazz Festival este un altfel de dialog între oraș și locuitorii lui. Le-am pregătit băcăuanilor trei seri speciale, într-un context ce aduce la un loc artiști români, străini și stiluri diferite de muzică: jazz, blues, piano, clasic etc.

În cazul în care va ploua zilele acestea, concertele se mută în Teatrul de Vară”, declară Codrin Condrea, mamager de proiect
Piano Jazz Festival are în componența sa evenimente de seară, dar și de zi.

Pe întreg parcursul celor trei zile, oricine își dorește se poate relaxa alături de familie și prieteni, participând la numeroasele evenimente conexe ale festivalului și la concertele artiștilor invitați.

Parcul Cancicov devine expresia muzicii și rafinamentului! Aleile lui vor povesti despre copilărie, iubire și artă.

Aleea copiilor transformă micii participanți în mari artiști. Având propria lor scenă și mai multe pianine puse la dispoziție, cei mici vor putea învăța prin joacă cum să se exprime prin artă. Activități creative, lecții de pian, chitară și alte instrumente, toate acestea sunt oferite publicului iubitor de muzică.

Aleile Romantic food și Wine whith love îmbină muzica bună cu rafinamentul gustului și oferă cadrul pentru îndrăgostiții de iubire, mâncare sau vin, să se exprime printr-o cină romantică în ritm de jazz.

Aleea artiștilor este spațiul artelor vizuale. Artiștii locali își scot atelierele în natură și în inima orașului. Expoziții, workshop-uri, întâlniri cu cei care vorbesc, simt și se exprimă în imagini.

“Îi invităm pe toți băcăuanii la această primă ediție, propunându-le o nouă tradiție. Estimăm că vor fi alături de noi minim 10.000 de persoane. Jocurile de lumini, calitatea sunetului, scena, zona specială de scaune și mese creată pentru spectatori, evenimentele conexe, toate acestea și altele vor schimba pentru trei zile imaginea parcului și a orașului. Îmi doresc ca Piano Jazz Festival să schimbe nu doar o imagine, ci o întreagă mentalitate colectivă despre artă și oraș”, declară Codrin Condrea.

Programul celor trei seri

Vineri: 20.00 – Sorin Zlat Trio
21.30 – Mircea Tiberian Trio

Sâmbătă: 19.30 – Cristina Dăscălescu
20.30 – Maria Răducanu Bano
21.30 – Adrian Naidin Bano

Duminică: 19.30 – Spectrum
20.30 – Rubie
21.30 – Jazzybit

Alte articole