Elevii din Valea Seaca vor un avea teren de sport modern /Foto: Ramona Ionescu

– terenul a fost identificat, proiectul exista si asteapta doar finantarea – sala de sport este necesara pentru ca elevii nu au unde sa faca educatia fizica pe timp de iarna sau atunci când ploua

Scoala cu clasele I – VIII nr. 1 din comuna Valea Seaca este deficitara la multe capitole, iar printre lipsurile scolii se numara si inexistenta unei sali de sport.

Prof. Silviu Pravat, directorul Scolii nr. 1, spune ca vrea sa inlature acest handicap, construind o sala de sport pentru elevi. El spune ca are sprijinul comunitatii, având norocul ca la conducerea primariei Valea Seaca, sa se afle chiar tatal sau, Ion Pravat, colaborarea fiind mai facila. „Sala de sport va fi construita pe terenul scolii. Constructia este gândita pentru 102 locuri si este un vis mai vechi de-al nostru. La Scoala Mândrisca este singurul teren de sport disponibil, insa distanta este prea mare si copiii nu pot merge acolo”, declara dir. Silviu Pravat. El spune ca isi doreste inclusiv o baza sportiva cu teren sintetic, proiect finantat din bugetul local.

PUBLICITATE

„Am gândit acest proiect multifunctional atât pentru elevi cât si pentru persoanele care doresc sa faca miscare aici, contra cost. Terenul va fi supravegheat video, iar cine va produce pagube, va fi bun de plata. Copiii care au abandonat scoala sau au absente nu vor avea acces in baza sportiva”, precizeaza Pravat. Ambele proiecte pot fi construite in spatele Scolii nr. 1 Valea Seaca.

Singura piedica ar putea fi mica livada plantata in spatele cladirii, pentru care trebuie gasita o solutie. In plan secund, se afla un teren liber pe care copiii bat mingea. Proiectele sunt deocamdata pe hârtie, insa, directorul scolii le vede realizabile in scurt timp, gasind deja o parte din finantare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ