– târgul este cu vânzare, iar in doua zile, elevii si profesorii spera sa strânga suficienti bani pentru a imbraca si incalta mai multi copii care provin din familii fara posibilitati material

Târgul de Craciun gazduit de Scoala “Domnita Maria” si-a deschis portile marti dimineata, la ora 9. Primele produse traditionale care s-au epuizat au fost sarmalele de post, cu mamaliga si ardei iuti, aduse la stand chiar de prof. Roxana Sotu, directorul unitatii de invatamânt.

Asa a inceput vânzarea la standul profesorilor, unde, au mai fost puse in vânzare, compoturi, dulceturi, zacusca, cornulete si placinte de casa etc. Concurenta a venit repede din urma, pentru ca la cele 12 standuri ale elevilor, acestia au adus alte si alte bunatati, de la clatite, placinta cu mere, cu brânza cu bostan sau morcov, pandispan, briose, negrese, placinte poale-n brâu, turta dulce facuta in casa, acadele de ciocolata, salam de biscuiti, fursecuri, fructe etc.

PUBLICITATE

In cadrul târgului exista inclusiv un stand cu produse hand-made, din care, cele mai originale sunt globurile din lut, pictate de elevi. Dovada sta si bradul impodobit cu astfel de ornamente. Intreaga atmosfera este una româneasca, pornind de la costumele populare purtate de elevi si profesori, pâna la produsele traditionale. Fosti si actuali profesori au vizitat târgul in prima zi si se pare ca banii strânsi in urma vânzarilor, nu sunt deloc de neglijat. Preturile produselor sunt modice, iar cine vine la târg trebuie sa aiba bani potriviti, pentru ca elevii nu pot da rest, neavând acces la pusculita. Astfel, diferenta de bani se considera donatie pentru o cauza nobila.

“Suntem la a treia editie a Târgului de Craciun si dupa primele ore de vânzari, se pare ca va fi o reusita si anul acesta. Impreuna cu elevii, parintii si colegii mei, ne propunem sa ajutam acei copii pentru care viata nu a fost foarte generoasa. Ne-am unit eforturile si doar impreuna vom reusi sa fim mai buni”, declara prof. Roxana Sotu, directorul Scolii “Domnita Maria”

“Parintii au raspuns pozitiv demersului nostru si au facut acasa o multime de bunatati. Suntem o clasa modesta financiar, insa, acest lucru nu stirbeste cu nimic calitatea oamenilor. Ne-am straduit cu totii sa ne prezentam cât mai bine la târg, pentru ca mai apoi, sa-i ajutam pe semenii nostri aflati la nevoie”, spune inv. Luminita Militaru, Scoala “Domnita Maria”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ