Proiect de 24.000 de euro

Un cadru de lucru pentru activitati de cooperare intre institutii, având ca principal obiectiv formarea profesionala a elevilor. Acesta este scopul principal al unui amplu proiect derulat in Colegiul National „Ferdinand I” Bacau pe un un grant de 24.000 de euro. Parteneri in proiect sunt scoli si institutii din Cehia, Italia, Polonia, Slovacia si Suedia.

“School Electronic News”. Acesta este titlul proiectului Leonardo da Vinci, cu finantare europeana de 24.000 de euro pe care il are in derulare Colegiul National “Ferdinand I” Bacau. Un proiect, care are durata de implementare pâna in 2014 si in care sunt implicati 60 elevi de la clase cu profil de matematica-informatica si 6 profesori. Concret, prin acest amplu program sunt editate si prezentate stiri in format electronic, in româna si engleza, referitoare la activitatea colegiului, la proiectele derulate, concursurile, activitatile cotidiene si rezultatele obtinute, dar si la zona Bacau, ca oras, pozitionare geografica, date istorice, obiective de interes cultural-stiintific. “Demararea si implementarea actiunilor in acest proiect se inscriu in ceea ce putem numi deja o traditie in colegiul nostru pe care noi o continuam. Venim in intâmpinarea elevilor nostri care si-au manifestat dorinta de a desfasura cât mai multe activitati extrascolare”, a declarat coordonatorul proiectului, profesorul de engleza al Colegiului National “Ferdinand I”, Cristina Frânculescu. Totodata, elevii implicati s-au ocupat si de realizarea unui site de proiect, a unui dictionar electronic si unui caiet de aplicatii multimedia. Stirile realizate sunt postate pe site-ul scolii si al proiectului, iar ulterior ele sunt transmise parintilor, partenerilor educationali si economici din Cehia, Italia, Slovacia, Polonia si Suedia.

Prima mobilitate: Suedia

O prima intâlnire in proiect a avut deja loc in Suedia, unde au participat 4 profesori din Bacau si in care s-au discutat despre problemele tehnice ale implementarii activitatilor. Urmatoarea mobilitate de proiect va avea loc in Polonia, in martie, la care vor participa 3 profesori de informatica si 4 elevi, ce vor fi selectati in functie de materialele pe care le vor realiza.PUBLICITATE