Parintii din satul Scarisoara, comuna Corbasca, nu vor sa-si schimbe copiii la alta scoala, in Marvila, dar primarul a luat deja decizia: pentru a se invata intr-un singur schimb, elevii vor fi mutati.

Mai multi parinti din satul Scarisoara, comuna Corbasca, au trimis primarului din comuna o scrisoare deschisa (cu peste 50 de semnaturi) prin care isi arata nemultumirea fata de o decizie luata in Consiliul Local si care ii vizeaza pe propriii lor copii. Concret, autoritatile locale au hotarât ca toti elevii de gimnaziu din satul Scarisoara sa fie mutati in scoala din satul Marvila, iar cei mici, de la invatamântul primar, sa faca rocada, adica sa plece ei spre Scarisoara din scoala de la Marvila. O rocada care a stârnit multe controverse, dar si mai multe discutii printre parintii copiilor. „Nu ne inchideti scoala!”, este apelul disperat al satenilor din Scarisoara.

„Scoala e oglinda satului”

PUBLICITATE

„Suntem toti o voce. Vorbim la unison, pentru ca nemultumirea noastra este foarte mare. Nu vrem sa ne lasam copiii la alta scoala, in conditiile in care si satul nostru are scoala. Aici am invatat si noi, parintii lor, si nu intelegem de ce copiii nostri trebuie sa fie mutati?”, se intreaba parintii din satul Scarisoara, scandalizati. Scoala de aici, mai spun ei, e mare, frumoasa, intretinuta, chiar daca are peste 40 de ani. Ei sunt revoltati mai ales pentru faptul ca Scoala Marvila este cu mult mai inferioara si cu elevi mai putini. Mai mult, de acolo au plecat peste 30 de elevi spre comuna Pâncesti, alaturata, tocmai din cauza conditiilor, dar si a unor scandaluri din trecut intre cadrele didactice de acolo. „De ce sa ne duca elevii nostri acolo? Asta nu intelegem noi! Si de ce s-au luat decizii fara sa ne consulte si pe noi. Scoala noastra e oglinda satului, nu vrem sa fie inchisa”, au mai spus satenii din Scarisoara.

Decizia autoritatilor locale e ferma

La Primaria Corbasca nemultumirile parintilor din Scarisoara sunt cunoscute. Ba, mai mult, in ultima sedinta de Consiliu Local s-a vorbit, din nou, despre aceasta problema. Nu e vorba de inchiderea scolii, ci de o realocare a copiilor care invata in invatamântul primar si in cel gimnazial.

„Noi zicem ca am luat cea mai buna decizie si in favoarea copiilor. Scoala din Marvila este mult mai buna, acolo este si teren de sport, si cabinet de informatica. In plus, ceea ce este foarte important, cu aceasta rocada reusim ca atât in Marvila, cât si in Scarisoara, sa se poata invata numai in schimbul unu, adica de dimineata. Inainte, in Scarisoara, copiii de gimnaziu invatau dupa-amiaza si nu dadeau deloc randament. Nu uitati ca vorbim de copii care isi ajuta parintii la treburile gospodaresti.”
Vasilica Ciobotaru, primarul comunei Corbasca (foto)

Asadar, decizia Primariei Corbasca a fost urmatoarea: toti copiii din invatamântul primar vor invata la Scoala din Scarisoara, iar cei din invatamântul gimnazial, la Scoala din Marvila. Intre cele doua sate sunt doar 3 kilometri, iar transportul elevilor se va face cu cele doua microbuze scolare aflate in parcul auto al primariei. In plus, odata cu aceasta decizie, vor veni inapoi si cei 30 de elevi care au ales, pâna anul trecut, sa invete in comuna Pâncesti.

„Asta a fost solutia ideala. Si asa populatia scolara este in scadere dramatica. In maximum doi ani vom muta toti copiii in scoala din centrul comunei. Si cadrele didactice sunt de acord cu aceasta decizie, mai ales ca se va invata numai dimineata. La elevi ne-am gândit in primul rând când am luat hotarârea. Avem si microbuze scolare, nu vad unde ar fi probleme. Poate ca e mai bine sa mai am discutii si cu parintii, sa-i conving ca decizia este numai in favoarea copiilor lor”, a mai spus primarul comunei Corbasca, Vasilica Ciobotaru. Decizia finala va fi insa data de Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, unde a fost prezentata intreaga situatie. Institutia va trebui sa dea solutia cea mai buna in tot acest scandal. „Asteptam raspunsul. Ce decide ISJ Bacau vom respecta si noi”, a conchis edilul din Corbasca.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

 1. Sunt multe scoli in care se invata intr-un singur schimb…nu mai exista spatii scolare libere, niciun cabinet, doar de dragul randamentului scolar sau al moftului cuiva…ani in sir elevii au invatat in doua schimburi si cei mici aveau clasele impreuna cu cei dela gimnaziu, invatatoarea se intelegea cu dirigintele fara sa umple peretii cu material inutil, nu existau altercatii intre primar si gimnazial, multe , multe….mereu scoatem in fata cabinetele de informatica, multe din ele in spatii improprii, biblioteci si mai inghesuite , doar invatam intr-un singur schimb…. elevii mai stau la consultatii sau meditatii dupa ora 13.00 sau sunt obligati sa vina de la 7?in scolile din Bacau cum se invata?

 2. Ce tot spuneti ca scoala de la Marvila este inferioara scolii Scarisoara? De ce spuneti ca din acest motiv au plecat cei 30 de elevi spre scoala Pincesti si din cauza cadrelor didactice locale?
  Sunt numai minciuni! Cadrele didactice care sunt la scoala Scarisoara sunt aceleasi care erau la scoala Marvila.Motivul real care i-au facut pe parinti sa-si mute copii la Pincesti este ca la Scarisoara nu erau in siguranta, trebuiau sa stea cu ,, sufletul la gura “pana se facea ora de intoarcere de la scoala.Cate incidente au fost intre elevi, parinti, care veneau cu bate in scoli si-i bateau? Un parinte este si acum la inchisoare ca a agresat un elev in scoala ,l-a batut cu bata de a umplut sala de clasa, holul si cancelaria cu sange.A-ti uitat incidental…nu cred.. ca au fost dusi si copii si cadrele didactice la declaratii!!! Si cate incidente de acest fel….Sorin Vranceanu ce cauta zilnic in curtea scolii si ameninta elevii, iarna pune lemne in soba de nu mai poti sta sa faci ore ,…..si cate si mai cate…Mi-ar trebui sa scriu un roman despre incidentele de la aceasta scoala!……Sunt nemultumiti parintii ca trebuie sa-si dea copii la alta scoala ,dar noi cum am fost cand s-a hotarat sa se mute scoala la ei…ne-a intrebat cineva macar?Elevii sunt in inferioritate,,,O mare minciuna!
  Daca nu v-am convins mai pot adauga multe alta motive!!!

  • Dreptul la replica e liber, si cum e mai usor sa comentezi cu anonim, incerc si eu sa dau un raspuns la comentariul anonim.
   Nu exagera cu comentarii negative asupra Satului Scarisoara.
   Ai vorbit numai de rau, nu cred ca noi scaricenii suntem asa de rai.
   Si apoi ce tot sustii ca rezultatele bune se obtin numai dimineata? Nu-i adevarat, si dupa-amiaza rezultatele pot fi optime.
   Bati in copii ca sunt rai, dar profesorii unde sunt? Ce fac la scoala? Spui ca parintii sunt agresivi cand un parinte incearca sa se planga la un profesor ca copilul sau nu a inteles, si-l roaga sa ii mai explice odata, ce raspuns primeste…”Esti prost, tot nu intelegi nimic.”
   Ti se pare un raspuns corect? Vezi-ti prima data satul tau Marvila, intreaba-te de ce copiii vostri va abandoneaza satul? De ce nu vor sa invete la Marvila.
   Sustineti ca nu vor sa vina la satul Scarisoara. Eu cred ca vina pleaca de la voi. Stiu ca invatatorii au pus porecle la copiii, strigandu-i “Basescu”, “Udrea”, “Piscot” etc.
   Nu le e rusine ca un invatator sa faca acest lucru?
   Conflictul e intre parinti, copii si invatatori, nu satul Marvila.
   Vii cu argumente ca scoala Marvila are clasa de informatica si teren de fotbal?!
   Unde?! Langa bar, sa poata auzi orice injuratura sau orice prostie?!
   Deoarece e infara incintei scolii.
   Sustii ca rezultatele vor fi bune invatand dimineata, ma indoiesc.
   Sunt aceiasi profesori de la Scarisoara care invata si la Marvila, nu exagera. Spui ca parintii au batut copiii din Marvila, cu baie de sange…
   Conflicte si incaierari exista si au existat si in trecut la sate.
   Precizezi ca sunt doua microbuze pentru a transporta copiii cu 34 de locuri, pe cand noi avem 40 de copii.
   Copiii sunt minori, cum ii trasporta, unul peste altul, doar nu sunt copiii tai.
   Zici ca aveti 30 de copiii din Marvila care vin la voi la scoala. Vrem sa vedem acest lucru.
   Copiii din Pincesti de la clasele V-VIII nu se vor intoarce niciodata in Marvila si tu spui asta. Si apoi pleaca si copiii de la I-IV la scoala Pincesti.
   Nu poti sa faci nimic, parintii sunt liberi sa-si duca copiii unde vor la scoala.
   Ai nostri au ramas in sat la scoala noastra Scarisoara. Nu uita, ai invins o lupta, dar nu un razboi!

 3. Motivele sa le tii pentru tine. Scoala de la Marvila este inferioara iar primarul are un interes> El nu este in stare sa se pazeasca pe el dar sa mai ia decizii pentru altii. Din bun simt ar trebui urgent sa lase locul altuia mai competent. De cand este primar nu a facut nimic in comuna. Parinti din Scarisoara primarul va cred prosti. Nu cedati ! Boicotati anul scolar si nu are ce sa va faca> In sat sunt mai multi copii decat la Marvila asa ca nu cedati!

  • Anghetam anu scolar cu riscu ca copii stau acasa dar nici la Marvila nu vor merge.adica ei asi dau copii la Dienet si la Racacuni.?din ce motiv? Ca sunt multumiti?trezitiva? Mai bine la Corbasca da an nici un caz la Marvila

 4. Pentru anonim 2
  Nu am spus de scariceni ca sunt rai, doar ca au existat conflicte intre elevi si parinti;
  Nu am spus nimic de programul scolar:
  Scoala are sala de informatica, teren de sport….Nu poti nega asta! La scoala Scarisoara nu s-au deschis niciodata calculatoarele ,dar sa mai faci si ore de TIC….!
  N-am precizat nimic de autobuze,de program,nu stiu unde se vor duce elevii…Aceste lucruri le-au comentat altii…
  Inghetati anul scolar e treaba voastra ce faceti!
  In ceea ce o priveste pe Elena, sunt intr-u totul de acord cu ea in privinta primarului: nu a facut nimic nici pentru Scarisoara ,nici pentru Marvila

 5. Anonymous, Se vede ca nu ai invatat nici la Scarisoara nici la Marvila,
  Nu se scrie Anghetam ci Inghetam, copiii nu copii, in nu an, s.a.
  Cine vrea sa invete, poate oricum… restul e moft…

 6. Degeaba va plangeti.
  Odata la 4 ani puteti schimba cate ceva.
  Hotararea a luat-o Consiliul local, nu? Ei reprezinta comunitatea.
  VOI I-ATI ALES!!!!!!! Va place s-au nu, respectati hotararile alesilor vostri. Ei i-au hotarari in numele vostru, fiindca asa i-ati mandatat prin votul dat. Alegeti cu capul nu cu influenta ….
  De aici vin necazurile, daca dai votul pe o pelerina, o galeata etc… ce pretentii poti avea??? Numai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ