Unele dintre comunele cu multi localnici plecati la munca in strainatate si care in aceasta perioada se intoc in tara, in concedii, pregatesc sarbatori câmpenesti in cinstea acestora.

Un astfel de eveniment va avea loc la Traian, unde in ziua de 11 august, dupa cum ne-a informat deputatul Viorica Marcu, si ea fiica a satului, dar si parlamentar in respectivul colegiu electoral, va avea loc “Sarbatoarea revederii”, dedicata tuturor fiilor satului, mai ales celor care se intorc de peste mari si tari.

De asemenea, la mijlocul lunii august, la Luizi Calugara va avea loc o manifestare asemanatoare, dedicata atât sarbatorii Sfintei Marii, dar si celor care se intorc la bastina.

“Nu avem prea multi bani, dar cu ajutorul unor interpreti locali, cu bere, gratare si voie buna ne vom simti bine cu totii”, spune primarul Aurel Varga.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ