Inspectoratul Scolar Bacau a continuat pe timpul verii implementarea programelor educative din cadrul proiectului „Sanse egale la educatie, prin prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii.” Initiat in vara anului trecut, proiectul s-a desfasurat pe doua paliere. Pe de o parte, s-au sustinut module de cursuri cu elevii care aveau nevoie de o indrumare suplimentara in ceea ce priveste materiile de la clasa, multi dintre ei fiind cu parinti plecati in strainatate.

„Este vorba despre elevi bacauani de la scolile gimnaziale «Mihail Sadoveanu», «Miron Costin», «Alecu Russo», «Domnita Maria». Acestia au urmat cursuri tip «Prevenirea parasirii scolii». Expertii proiectului au sustinut alaturi de copii lectii de limba româna, matematica, cunosterea mediului, geografie si arte. La cursuri au luat parte periodic si psihologi si asistenti sociali”, a declarat prof. Anca Seres, responsabil de proiect. Un al doilea palier al implementarii proiectului vizeaza acele persoane care au depasit vârsta legala de scolarizare si nu si-au terminat studiile sau nu au mers niciodata la scoala.

In acest context, programul le-a oferit posibilitatea continuarii si finalizarii studiilor obligatorii, fara a fi necesara intreruperea activitatii profesionale sau familiale. Sub forma cursurilor de tip „A doua sansa”, care s-au desfasurat in Bacau, la Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron” si Onesti, la Liceul Tehnologic, beneficiarii au urmat lectii ce au fost centrate pe interesele si particularitatile de vârsta, fiind folosite exemple din viata de zi cu zi. La terminarea cursurilor, in aceasta luna, toti cursantii din proiect vor trece si printr-o perioada de evaluare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ