2 martie 2024
ActualitateS-a nascut a III-a forta politica a judetului: ALDE Bacau

S-a nascut a III-a forta politica a judetului: ALDE Bacau

“S-a nascut a III-a forta politica a judetului”, a anuntat Constantin Avram, deputat de Bacau, intr-o conferinta de presa organizata, vineri seara, in cladirea SIF Moldova, la sediul noii formatiuni.
Intâlnirea cu ziaristii a avut loc dupa sedinta de constituire a Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE) – Filiala Bacau prin fuzionarea organizatiilor Partidului Conservator (PC) si Partidului Liberal Reformator (PLR), la care au participat liderii celor doua formatiuni.

Presedintele ALDE Bacau este deputatul Constantin Avram, fost presedinte al judetenei PC. In munca de constituire si validare a organizatiilor locale, de promovare a noului partid si de pregatire a viitoarei campanii electorale, el va fi sprijinit de doi presedinti executivi: Viorel Ilie si Viorel Toma.

Maricica Cosa si Cosmin Lefter sunt prim-vicepresedinti ai ALDE, iar Vasile Humulescu si Cosmin Isascescu, secretari coordonatori. Din Biroul Executiv Judetean mai fac parte 10 vicepresedinti si opt membri, care vor conduce diverse departamente si comisii.Tot vineri, imediat dupa constituire, au fost stabilite si obiectivele ALDE Bacau pentru alegerile din iunie 2016: cel putin 10 primari in judet, 15 viceprimari, care vor fi obtinuti prin negocieri politice, sase consilieri judeteni si 150 de consilieri locali.

In acest moment, ALDE are (ca mostenitoare a PC si PLR) trei reprezentanti in CJ Bacau, 115 consilieri locali si opt primari, din care sase alesi si doi interimari. “Poate sunt ambitioase aceste obiective, dar noi consideram ca le putem atinge. Vom constata si veti constata si dumneavoastra, presa, ca in Bacau s-a nascut a III-a forta politica a judetului”, a declarat Constantin Avram.

Pasul urmator va fi constituirea organizatiilor municipale, orasenesti si comunale. Fostul PC avea 65 de organizatii, iar fostul PLR, 30, unele suprapunându-se . Sunt neacoperite sapte localitati. Un obiectiv adiacent este ca, in doua-trei luni, ALDE sa ajunga la circa sapte mii de membri in judet.
“Am reusit sa constituim, astazi, o noua forta politica in judetul Bacau, de care cele doua mari blocuri, PSD si PNL, vor tine seama, a afirmat presedintele Constantin Avram. A fost o sedinta lunga, am consumat cu bine aceasta etapa si speram sa ne pastram statutul de filiala numarul 1 in noul partid, asa cum am fost numarul 1 la nivel national si in PC, privitor la numarul de primari, viceprmari, consilieri si parlamentari.”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri