Primarul Romeo Stavarache ar vrea ca dosarul „Apartamentul”, in care a fost condamnat la prima instanta, la trei ani de inchisoare cu suspendare, sa nu se mai judece in Bacau. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel, insa la primul termen, din decembrie anul trecut, primarul a cerut o amânare pe motiv ca nu are avocat. In paralel, prin… avocatul sau, primarul a facut si o cerere de stramutare a dosarului care urmeaza sa se judece pe 12 ianuarie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Principalul motiv, dupa cum ne explica avocatul Antoniu Obancia, este „presiunea mediatica sub care s-a judecat acest dosar”. „Nu este o acuza la adresa presei, ci o trasatura a imprejurarii cauzei si a calitatii partilor. Am invocat si lipsa de impartialitate a instantei, de principiu. Este posibil sa fie afectata, in aceste conditii”, a aratat Obancia. Cererea de stramutare vine la scurt timp dupa ce edilul orasului isi exprima, in declaratii de presa, increderea in Justitie si speranta ca va fi achitat.

Reamintim ca alaturi de el, au mai fost condamnati, la instanta de fond, Gheorghe Muntianu, fostul sef al Serviciului administrare fond locativ si îndrumare asociatii de proprietari din cadrul Primariei Bacau, la trei ani inchisoare cu suspendare, pentru tentativa la abuz în serviciu, uz de fals si conflict de interese, si Gavril Pircu, fostul director executiv al Directiei Patrimoniu, la doi ani inchisoare cu suspendare, pentru tentativa la abuz in serviciu.

PUBLICITATE

Cei trei au fost trimisi in judecata in aprilie 2014, in stare de libertate. Conform rechizitoriului, in perioada 2006-2009, lui Gheorghe Muntianu i-ar fi fost repartizata nelegal o locuinta din fondul locativ de stat în vederea închirierii si, ulterior, a cumpararii acesteia la un pret derizoriu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

13 COMENTARII

  1. Relații MARI DE TOT cu întregul SISTEM MAFIOT din POLIȚIA, PARCHETUL și JUSTIȚIA BĂCĂOANĂ. Multe informații și documente despre alte ,, PERSONALITĂȚI,, ale județului. Și BANI, FOARTE MULȚI BANI. Nu se știe de unde!!!???

  2. va veti convinge ca acest stavarake nu va face puscarie!e prea versat si efectiv da cu coana justitie de pamant!maine poimaine il scoate nevinovat ca atunci cand s-a nascut…

LĂSAȚI UN MESAJ