Tragedia s-a petrecut in urma cu patru ani, pe un santier in apropiere de Torino. Se pare ca, Mihai Istoc, atunci in vârsta de 45 de ani, din satul Valea Mare, comuna Faraoani, muncea la negru pentru niste italieni.

Se urcase pe o schela fara sa se asigure si a murit in urma unui accident. Patronii sunt banuiti ca dupa aceasta intâmplare i-au luat trupul si l-au aruncat intr-o groapa de gunoi din padure. A fost gasit dupa zece zile, de niste vânatori.

Era mâncat de animalele salbatice si pentru ca reconstructia chipului si identificarea sa a fost una de durata, abia acum s-a stabilit ca victima gasita in padure este de fapt bacauanul Istoc.

PUBLICITATE

Un prieten a stiut de moartea lui!

La vremea respectiva fratele sau, si el in Italia, l-a dat disparut la Politie, dar si sotia sa a mers la postul de politie din localitatea Faraoani pentru a cere acelasi lucru. Doar ca barbatul figura deja in baza de date ca disparut, fiind inregistrat de carabinieri.

Anchetatorii au reconstruit pe calculator figura omului gasit in padure si asa au constatat ca seamana foarte bine cu bacauanul disparut. Anul trecut cazul a fost redeschis, scrie presa italiana. S-a mers pe firul evenimentelor si asa s-a ajuns la un alt român, prieten cu victima, care a stiut in tot acest timp ce s-a intâmplat cu Mihai Istoc dar nu a spus nimic.

A declarat ca a mers la locul unde el muncea ca sa ia masa de prânz impreuna si l-a gasit mort. Intre timp si testele ADN au confirmat ca victima este Mihai Istoc.

Doi copii mici ramasi fara tata

Bacauanul a lasat acasa o sotie si doi copii, o fetita de 6 ani si un baiat de 11 ani. Plecase in Italia sa munceasca ca zidar si sa-si intretina familia. In tot acest timp rudele au sperat ca va fi gasit in viata. Din pacate, nu a fost asa. In continuare asteapta ca autoritatile italiene sa finalizeze ancheta si sa primeasca o informare oficiala dupa care sa faca demersurile pentru a-i aduce trupul acasa. (Geta P.)

„Este un mare necaz. El s-a dus sa munceasca si sa câstige niste bani, dar la scurt timp a disparut. S-au pus fotografii cu el peste tot in acea zona unde locuia, insa nu l-au gasit. Acum cica a fost omorât. Vai de ei! Are doi copii mici care nu mai pot de dorul lui. Am vorbit ieri cu sotia lui. Cred ca o sa vrea sa-i aduca oasele acasa, dar trebuie bani” – spune Ana Duma – matusa victimei.

„Cazul este cunoscut in comuna inca din 2009. El a plecat la munca in Italia si nu a mai stiut nimic de el. Atunci, sotia l-a dat disparut. Noi nu am primit nimic oficial referitor la moartea sa. In tot acest timp ea a avut grija de copii. Merge la serviciu in Bacau si a reusit sa se intretina. La sarbatori au mai fost ajutati de o fundatie de aici din localitate” – a declarat Cristina Ciuraru Pal, administratorul public al comunei Faraoani.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ