Peste 100 de voluntari bacauani si colegii lor din Marea Britanie s-au pregatiti timp de mai multe luni pentru a oferi copiilor din cele mai sarace sate ale judetului o vacanta de neuitat.

Incepand de la jumatatea lunii iulie si pana la jumatatea lunii august, cateva sute de copii din sase comunitati rurale au avut parte parte de cate o saptamana de activitati recreative, educative si distractive, jocuri si concursuri din cele mai diverse si interesante.

Scoala de vara este de mai multi ani un amplu proiect cu multiple valente educative adresat in acelasi timp copiilor din zonele rurale si liceenilor din orasul Bacau si din Marea Britanie. Voluntarii FSC si cei englezi au organizat si sustinut activitati educative zilnice cu copiii in perioada vacantei de vara. Programul educativ a inclus activitati sportive, cluburi, limba engleza, muzica, activitati ecologice, jocuri si concursuri cu premii.

“Ne-am propus si am reusit si in acest an sa atragem copiii din comunitatile rurale din estul judetului catre scoala si educatie in general, sa le oferim activitati educative si recreative de vacanta desfasurate cu metode interactive si atractive, activitati la care nu au acces, in mod obisnuit, aici la ei in comunitate. Am atras deasemnea atentia parintilor si autoritatilor locale referitor la importanta educatiei constante si de calitate pentru viitorul acestor copii si al comunitatilor din care provin“ – a declarat Gabriel Magurianu – coordonator voluntari FSC.

Rezultatele editiei din acest an vorbesc de la sine: scoala de vara s-a desfasurat in 7 comunitati rurale (Rachitoasa, Motoseni, Podu Turcului, Godinesti, Panu, Dealu Morii, Colonesti), a avut peste 1300 de copii beneficiari si a fost organizata cu ajutorul a 107 voluntari din care 50 volutari FSC din Bacau si 57 voluntari britanici de la organizatiile Libra si Cast.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Oameni deosebiti voluntarii romani si englezi cit si gabi magureanu de la FSC care au fost la Colonesti care au organizat o vacanta de vis pentru copii saraci in a caror vacanta evenimentul cel mai asteptat este Scoala de Vara organizata de Fsc. FELICITARI FSC,FELICITARI GABI si VOLUNTARII ROMANI siENGLEZI,FELICITARI PRIMARULUI COLONESTIULUI

  2. Domnule Avram nu mai fiti rautacios..Va invitam sa vedeti copii fericiti la urmatoarea scoala de vara a FSC-ului pentru a caror vacanta sa fie fericita numai aceasta fundatie sa gindit.VENITI SA VEDETI BATRINI la care doar FSC-ul se gindeste pe Valea Zeletinului sa indulceasca singuratatea si problemele batrinetii.SA NU LOVIM IN CEI CARE IN ASTFEL DE VREMURI SE STRADUIE SA ADUCA SOARELE SI PE VALEA ZELETINULUI la copii saraci si batrinii singuri .Va asteptam sa sprijiniti mai mult iar apoi sa dati cu piatra caci altfel va bate DUMNEZEU.

LĂSAȚI UN MESAJ