Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN, valabilă și pentru județul Bacău, în care se arată că începând de astăzi și până la data de 15 iunie a.c., la ora 08.00 instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor cădea cantități de apă însemnate.

Având în vedere condițiile meteorologice prognozate polițiștii băcăuani recomandă conducătorilor auto să să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Este necesar ca fiecare manvră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

Evitați oprirea și staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumului, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers.

De asemenea, pietonii vor trebui să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă.