Viceprimarul comunei Rachitoasa, Valentin Moraru (foto), este subiectul unui dosar aflat in lucru la procurorul de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Podu Turcului in care „se efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infractiunii de furt de apa din reteaua Centrului de Ingrijire si Asistenta pentru Persoane Vârstnice Rachitoasa”, se arata intr-un comunicat remis redactiei de prim-procurorul Aneta Neagu.

Concret, potrivit unei informari a Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, pagubitul in aceasta situatie, la mijlocul anului trecut, in urma unor lucrari la statia de epurare, la verificarea sistemului de alimentare cu apa si a celui de canalizare, muncitorii au descoperit un racord ce nu figura in planurile retelei Centrului Rachitoasa, dar care ducea direct in curtea casei viceprimarului si a unui vecin de-al sau.

„In 12.06.2015, se intocmeste proces verbal de constatare a unui racord ilegal, cu o vechime de zece ani. Persoanele racordate ilegal s-au dovedit a fi Valentin Moraru, actualul viceprimar al comunei si Daniel Dumitru, vecin al domnului Moraru, cetatean din aceeasi comuna. In 12.06.2015, domnul Moraru recunoaste ca este bransat ilegal, ca a luat la cunostinta necesitatea remedierii problemei si restituirii prejudiciului”, se arata in documentele DGASPC.

Fiecaruia dintre cei doi implicati li s-a stabilit un prejudiciu de 1786 lei. Judecatoria a solicitat ulterior partilor sa incheie dosarul inaintat de politie pe cale amiabila, dar cum viceprimarul si vecinul sau „au refuzat orice comunicare, Judecatoria a dispus punerea in miscare a urmaririi penale, urmând ca acestia sa fie trimisi in judecata pentru furt in forma continuata.”

„Este un dosar politic!”

Contactat telefonic, viceprimarul Moraru si-a sustinut nevinovatia. „Nu se pot proba acuzatiile. Mi s-a facut acest dosar ca sa nu candidez. Eu am hidrofor, fântâna, noi muncim, si eu si sotia, ne permitem sa avem confort si sa platim ce apa consumam. Intr-adevar, capatul de linie al conductei este la gardul meu, dar nu a fost pentru mine reteaua, ci in vremea fostului primar s-a facut pentru locatarii din zona. Nu este nimic adevarat, dar asta este politica”, a spus viceprimarul. Acesta a negat ca ar fi semnat vreo hârtie in care isi recunoaste o potentiala vina si este decis sa mearga pâna la capat ca sa isi dovedeasca nevinovatia. Valentin Moraru va candida din partea PNL la Primaria Rachitoasa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ