Ministerul Educatiei inca se mai chinuie sa achizitioneze noi microbuze scolare. Daca pâna acum se vorbea de fonduri deja alocate, noul plan este cel de operare a unui sistem de leasing pentru cumpararea a 800 de astfel de mijloace de transport pentru elevi.

Potrivit proiectului, microbuzele vor fi utilizate de unitatile de invatamânt preuniversitar de stat, iar in anul 2013 plata sumelor datorate conform contractului de leasing operational se va realiza de catre Ministerul Educatiei cu incadrarea in bugetul aprobat, in limita unui plafon de 7 milioane lei. Conditia prioritara este insa ca scolile beneficiare si, implicit, administratiile locale sa suporte cheltuielile de intretinere si functionare a bunurilor primite prin acest contract.

In Bacau, nevoia de microbuze scolare este acuta, in conditiile in care ultimele masini de acest tip au ajuns in judetul nostru la sfârsitul anului 2010. Atunci a fost vorba de 6 mijloace de transport elevi, care au fost deja repartizate in teritoriu, in localitatile care aveau cea mai mare nevoie de ele (Poduri, Ardeoani, Parava, Huruiesti, Dofteana si Tg.Ocna).

PUBLICITATE

Pentru fiecare microbuz, Ministerul Educatiei a alocat atunci si suma necesara inmatricularii si achitarii taxei de poluare. In judetul nostru inca mai sunt circa 400 de elevi care fac naveta pe jos pentru ca nu sunt suficiente mijloace de transport. Conform datelor statistice de la ISJ, in prezent in toata reteaua, sunt 79 de microbuze scolare, dar ar mai trebuie inca 27.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ