Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa populaţia din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, şi anume:bolile cardiovasculare.

Având în vedere educaţia precară pe care o are populaţia carcerală în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor şi reacţionarea în situaţii de criză se consideră oportună desfăşurarea unei activităţi de difuzare a culturii care să acopere aceste lacune şi să pregătească persoanele custodiate în penitenciar pentru orice situaţie de urgenţă, în colaborarea cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, filiala Bacău,

În acest context, în perioada 29 septembrie – 19 octombrie 2015, voluntari ai Societăţii Naţionale Crucea Roşie Bacău au organizat împreună cu membrii Serviciului de educaţie şi Asistenţă Psihosocială la Penitenciarul Bacău pentru persoanele custodiate femei, un curs de scurtă durată de prim ajutor/informare metode de prevenţie a bolilor de inimă, stimularea interesului şi motivării de participare în activităţile ce vizează un stil de viaţă sănătos, curs care a conţinut parte teoretică, dar şi parte practică.

În cadrul acestui curs, femeile condamnate au avut ocazia să conştientizeze posibilele situaţii de risc pe care le-ar putea întâlni atât în perioada detenţiei cât şi după liberare, au învăţat principalelor tehnici de prim ajutor pentru fiecare situaţie studiată, au căpătat deprinderi legate de tehnici de prim ajutor în cazul bolilor cardiovasculare şi nu numai, folosindu-se de manechine.

Alături de obiectivele acestei activităţi – de a aduce la cunoştinţă persoanelor care execută o pedeapsă privativă de libertate a posibilelor situaţii de risc pe care le-ar putea întâlni, atât în mediul penitenciar, cât şi după liberare dar şi instruirea şi pregătirea persoanele custodiate să reacţioneze în mod corespunzător pentru fiecare situaţie în parte, s-a realizat şi conştientizarea importanţei Societăţii Naţionale Crucea Roşie, importanţa şi împlinirea conferită de ajutorul acordat semenilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ