Municipalitatea băcauană continuă și anul acesta programul «Clasa Zero», de modernizare și dotare a sălilor de clasa în care învață cei mai mici școlari. Anul acesta au intrat în program 59 de clase cu circa 1500 de elevi, din 23 de unități de învățământ. Programul a fost inițiat de primarul Cosmin Necula, în anul școlar 2016 – 2017.

Primele investiții au vizat modernizarea a 55 de clase pregătitoare și dotarea cu echipamente moderne (calculatoare, imprimante, videoproiectoare). Lucrările de amenajare vor fi realizate anul acesta de către Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) – 20 de clase – precum și de alte societăți contractate în mod direct de către unitățile școlare.

Valoarea investițiilor se ridică la peste 2 milioane lei cu tot cu TVA, dotările fiind achiziționate de către Primăria Bacău. Procedurile de achiziție sunt în curs, unele fiind deja încheiate iar altele în curs de finalizare.

Se vor achiziționa aproximativ 1700 de bănci și scaune, 59 de computere plus imprimantele și videoproiectoarele aferente, respectiv, 59 de table magnetice.

Municipalitatea intenționează să continuie programul «Clasa Zero» și în anii următori.

Ce dotări vor fi primite

În afara lucrărilor de igienizare, de refacere a instalațiilor electrice și termice, de schimbare a parchetului, de montarea ușilor și jaluzelelor, municipalitatea mai acoperă și cheltuielile pentru dotarea acestor clase. Se vor cumpără bănci și scaune individuale, catedre, iar fiecare clasa va primi câte un videoproiector cu panou de proiecție, câte o tablă magnetică de trei metri lungime și câte un computer cu imprimantă.

Având în vedere volumul mare al mobilierului de achiziționat, precum și faptul că în acest an școala începe mai repede (pe 10 septembrie), amenajările vor continua, eșalonat, și în primele zile din noul an școlar.

„Programul «Clasa Zero» continuă și în acest an școlar. Începutul a fost poate mai greu, mai dificil, însă acest program intră încet-încet pe făgașul normal. Mii de copii și părinții lor beneficiază de investițiile pe care Primăria Bacău le face în infrastructura școlară pe palierul claselor pregătitoare. Așa cum am anunțat anul trecut, este fundamental să ajungem să schimbăm mentalitățile, iar școlile să nu mai stea cu mâna în buzunarul părinților. Mentalitățile nu se schimbă peste noapte, e adevărat, însă eu cred că am apucat-o pe drumul cel bun. Investind în copiii Bacăului, investim în viitorul acestui oraș, obiectiv pe care eu îl găsesc esențial”
Cosmin Necula,
primarul municipiului Bacău