„Indrazneste sa dezbati!” este indemnul sub semnul caruia, la Slanic Moldova, „kilometrul 0 al dezbaterilor academice”, dupa cum au spus organizatorii, s-a desfasurat Competitia Nationala de Dezbateri, sectiunea elevi, din cadrul proiectului „Tinerii in viata comunitatii 3.”

Evenimentul a fost organizat de ARDOR Moldova, in parteneriat cu Ministerul Educatiei. A fost un concurs la care s-au inscris peste 90 de elevi din toata tara, care au participat pe doua sectiuni: Karl Popper si World School.

La concurs a fost reprezentat si Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau de o echipa formata din patru tineri entuziasti, care „au plecat visatori si s-au intors invingatori”, dupa cum a spus Mihai Caliu. Elevii bacauani, coordonati de prof. Iuliana Botezatu, au concurat la sectiunea Karl Popper, unde echipele au fost mixate cu participanti din judete diferite. In urma competitiei, „economistii” au fost pe podium: Georgiana Nutu (clasa a XII-a C) a obtinut Premiul I – Individual (pentru cel mai bun vorbitor) si premiul I – Echipa (echipa Clio din care a facut parte), Raluca Munteanu (clasa a XII-a C) a obtinut Premiul II -Echipe, cu Echipa Relativ, Larisa Popa (clasa a XII-a C) si Mihai Caliu (clasa a XI-a B) au obtinut Mentiuni – Echipe.

PUBLICITATE

Cei patru elevi activeaza in cadrului Cercului de Dezbateri Istorice al Colegiului „Ghica” Bacau, coordonat de prof. Iuliana Botezatu. „Felicit tot participantii, dar mai ales pe elevii mei, care au dovedit ca au inteles ca cea mai puternica arma neconventionala este… argumentul”, ne-a declarat prof. Iuliana Botezatu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ