Poliția în acțiune

Depistat de poliţişti la volan fără permis de conducere

La data de 11 iulie a.c., în jurul orei 10.30, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Prăjeşti au depistat un bărbat de 61 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 F, pe raza comunei Plopana, fără permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în executare de poliţişti

La data de 11 iulie a.c., poliţiştii municipiului Bacău au depistat un bărbat de 43 ani din comuna Coloneşti, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Bacău.
Cel în cauză a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pentru o perioadă de 6 ani pentru săvârşirea infracţiunii de loviri cauzatoare de moarte, în forma violenţei în familie.
Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Bacău.

Poliţiştii din Comăneşti i-au reţinut pe tinerii care, la data de 10 iulie a.c., au sustras trei telefoane mobile

La data de 10 iulie a.c., în jurul orei 15.30, poliţiştii oraşului Comăneşti au fost sesizaţi cu privire la comiterea unei infracţiuni de furt a unor telefoane mobile şi a sumei de 500 lei.
După extinderea cercetărilor poliţiştii au stabilit că cei doi tineri de 23, respectiv 20 de ani, ambii din oraşul Comăneşti, au sustras bunurile de la trei minori, doi de 17 ani, din comuna Ghimeş-Făget şi unul de 15 ani din comuna Agăş, faptă săvârşită cu violenţă. Astfel, s-a dispus încadrarea juridică a faptei din infracţiunea de furt în infracţiunea de tâlhărie.
Cei doi tineri bănuiţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie au fost reţinuţi de poliţişti şi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti, cu propunere de arestare preventivă.

Dosar penal pentru alcool la volan

La data de 12 iulie a.c., în jurul orei 02.30 poliţiştii oneşteni au depistat un bărbat de 32 ani din comuna Răcăciuni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 252E sub influenţa alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.