Acțiune pentru creșterea nivelului de siguranță a cetăţenilor

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au acţionat în mediul rural pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

La data de 9 iulie a.c., poliţiştii au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor din comunele băcăuane prin prevenirea, descoperirea şi combaterea comerțului ilicit, a respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice precum şi a altor fapte antisociale care pot afecta siguranţa cetăţenilor.

Astfel, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău şi secţiile rurale arondate au acționat pe 65 de drumuri județene și comunale. Au fost instituite 10 filtre şi s-au efectuat verificări la 28 unități economice.

De asemenea, au fost verificate peste 500 de vehicule şi legitimate aproape 700 de persoane.

Cu ocazia acţiunii, poliţiştii au efectuat un număr de 6 percheziţii domiciliare pe raza comunei Răchitoasa, la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt calificat, de unde au identificat şi ridicat mai multe obiecte.

Poliţiştii au aplicat 185 de sancțiuni contravenționale în valoare de 76.905 lei, din care: 29 sancțiuni contravenționale la Legea 61 din 1991 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, 6 sancțiuni contravenționale la Legea 12 din 1990 pentru efectuarea unor acte de comerț ilicit, o sancţiune contravenţională la Legea 171/2010 pentru încălcarea normelor la regimul silvic, 7 sancțiuni contravenționale la H.G. nr. 984 din 2005 pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare, 137 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002 pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.
Totodată, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 635 de lei, s-a reținut un permis de conducere și s-au retras 6 certificate de înmatriculare.

Furt soluţionat de poliţiştii oneşteni

La data de 27 iunie a.c., poliţiştii municipiului Oneşti au fost sesizaţi despre faptul că persoane necunoscute au sustras o butelie pentru aragaz de la un imobil de pe raza comunei Buciumi.
Poliţiştii au efectuat verificări şi, la data de 10 iulie a.c., au depistat un bărbat de 43 ani, din comuna Buciumi, bănuit de comiterea furtului, identificând totdată şi bunul sustras, prejudiciul fiind recuperat.
În cauză poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Dosare penale pentru alcool la volan

La data de 11 iulie a.c., în jurul orei 00.30 poliţiştii oneşteni au depistat un tânăr de 27 ani din comuna Oituz, în timp ce conducea un autoturism pe DN 11 sub influenţa alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Oneşti pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La aceeaşi dată, în jurul orei 01.00, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Răchitoasa au depistat un bărbat de 33 de ani, din comuna Motoşeni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 243 B, sub influenţa alcoolului.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.