Posesori de mandate depistaţi de poliţişti

La data de 04 iunie a.c., polițiști din cadrul Secţiei 2 Poliţie au identificat și reținut un bărbat de 31 de ani, din comuna Prăjeşti, care poseda mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Bacău, pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi încăierare.
Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

La aceeaşi dată, polițiștii de investigaţii criminale au identificat și reținut un bărbat de 30 de ani, din comuna Mărgineni, împotriva căruia a fost instituită măsura urmăririi la nivel internaţional.
Cel în cauză se sustrăgea de la executarea unui mandat european de arestare, emis de autorităţile din Marea Britanie, pentru săvârşirea unei infracţiuni de viol.
Bărbatul a fost încarcerat în Centru de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoartului de Poliţie Judeţean Bacău şi urmează să se efectueze demersurile necesare în vederea declanşării procedurii de predare către autorităţile britanice.

Poliţiştii oneşteni au identificat și reținut un tânăr de 18 ani, din comuna Urecheşti, faţă de care Judecătoria Adjud a emis mandat de arestare preventivă întrucât acesta a încălcat în mod repetat condiţiile arestului la domiciliu, părăsind imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar.
Bărbatul a fost încarcerat în Centru de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoartului de Poliţie Judeţean Bacău.

Poliţiştii îl cercetează pentru deţinere de unelte de plasă tip monofilament

La data de 04 mai a.c., polițiști din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci au depistat pe raza comunei Gioseni, un bărbat de 42 de ani, din localitate care staţiona pe DJ 252 cu un vehicul cu tracţiune animală având două plase de pescuit de tip monofilament în atelaj.
Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării cele două plase tip monofilament în lungime de aproximativ 110 metri şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de unelte de tip plasă monofilament.

Accident rutier pe fondul consumului de alcool

La data de 05 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii unui eveniment rutier în urma căruia o persoană a necesitat îngrijiri medicale.
Din primele cercetări a rezultat că un bărbat de 73 de ani, din comuna Mănăstirea Caşin, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Adjud-Bacău, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat de 42 de ani, din judeţul Neamţ.
În urma producerii evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto de 73 de ani care a fost transportat la Spitalul Adjud pentru îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului auto de 42 de ani şi 0,91mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul auto de 73 de ani şi le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

Anunțuri publicitare

Alte articole