“Locuitorii și investițiile din județul Bacău nu sunt o prioritate pentru Guvernul PSD-ALDE, iar cea mai bună dovadă o reprezintă alocările realizate în aceste zile pentru echilibrarea bugetelor cu sume defalcate din taxa pe valoare adăugată (TVA)”, se arata într-un comunicat al organizației județene PNL.

Județului Bacău i-au fost repartizate doar 7,5 milioane de lei, în condițiile în care vecinii de la Neamț, cu o populație mult mai mică, au primit peste 10 milioane de lei.

“De altfel, o analiză comparativă cu județe din toate zonele țării, care au o populație similară cu cea a Bacăului, arată că am rămas la coada clasamentului în ceea ce privește alocările bugetare: peste 14 milioane de lei la Arad, 13 milioane de lei la Argeș, aproape 15 milioane de lei la Mureș și peste 11 milioane de lei la Buzău”, se spune în comunicat.

PNL acuză conducerea județului Bacău de continuarea unei politici de repartizare a banilor, în funcție de culoarea politică a primarilor. “După ce aproape 40% din suma totală a fost alocată municipiului Bacău (2,8 milioane de lei), o parte dintre primarii Partidului Național Liberal au fost din nou tratați în batjocură, de parcă nu ar reprezenta comunități, ci carnete de partid.

Este vorba, în special, despre primarii liberali ai comunelor lovite de catastrofele natural din vara anului 2018, care nici acum nu au primit fondurile necesare remedierii pagubelor. Bătaia de joc a autorităților continua față de locuitorii din Măgirești (15.000 de lei alocați), Slănic Moldova (43.000 de lei) sau Pârjol (8.000 de lei)”, mai precizeaza sursa citată.