Drumul Zemes - Moinesti este inchis. FOTO: Ovidiu Dumitru Popa‎

Un nou val de inundatii s-a abatut asupra judetului. La acest moment, 17 localitati sunt afectate. La Slanic Moldova, 40 de gospodarii au fost afectate iar un pod s-a surpat in Ciresoaia. Probleme sunt si intre Moinesti si Comanesti. La Vâsaiesti mai multe persoane au fost evacuate, la fel si la Pârjol.

Pompierii au salvat o batrâna care risca sa ramâna izolata si la Agas. Mai multe drumuri sunt blocate din cauza aluviunilor care au ajuns pe carosabil. Se intâmpla la Ardeoani, Oituz, Zemes.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează că din cauza fenomenelor meteorologice exteme, a ploilor abundente specific codului portocaliu, traficul rutier se desfășoară îngreunat, pe următoarele sectoare de drumuri naționale:

DN 2 – km 269+000, pe raza localității Cleja, județul Bacău
DN 11 – km 103+100 – 103+800, intre localitățile Hirja și Oituz, județul Bacău
DN 11 – km 134+000 – 135+300, pe raza localiății Bratila, județul Bacău
DN 11 – km 136+000 – 137+300 pe raza localiățtii Bratila, județul Bacău
DN 11 – km 140+000 – 142+750 între localitățile Livezi și Bălăneasa, județul Bacău
DN 12A – km 75+000 – 76+000, între localitățile Asau și Comănești, județul Bacău
DN 12B – km 10+750, pe raza localității Cerdac, județul Bacău
DN 12B – km 4+200 – 4+250, între localitățile Cireșoaia și Slănic Moldova, județul Bacău
DN 12B – km 4+400 – 4+410, între localitățile Cireșoaia și Slănic Moldova, județul Bacău
DN 12B – km 7+800 – 7+870, între localitățile Cireșoaia și Cerdac, județul Bacău
DN 2G – km 36+700, pe raza localității Ardeoani, județul Bacău

Rugăm participanții la trafic să respecte indicațiile și restricțiile Poliției Rutiere.
De asemenea, recomandăm participanţilor la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central al CNADNR, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe paginile de web, Facebook si Twitter ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA www.cnadnr.ro, https://www.facebook.com/cnadnr/, @CNADNRși link-ul http://213.177.10.50:6060/itn/default.asp.

Drumuri închise:
– DJ 156 A Balcani – Ludaşi;
– DN 2G drum rupt pe raza localităţii Leontineşti;
– DJ 117A Ardeoani – Solonţ;
– circulaţia închisă între municipiile Moineşti și Bacău.

Drumuri cu circulaţia îngreunată:
– D.N. 11 zona Hârja, comuna Oituz, km 103;
– D.N. 11A Oneşti – Adjud;
– E 85 se circulă alternativ pe un singur fir.

Circulaţie feroviară întreruptă
– C.F. Faraoani – Valea Seacă. Acţionează o echipă de lucru C.F. pentru decolmatare. Din această cauză, două trenuri Inter-regio care circulau pe relația Iași – Adjud, respectiv Bacău – București s-au întors în gara Bacău. În cele două trenuri se află aproximativ 110 călători.

SURSA: ISU BACAU

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că, în cursul zilei de astăzi, din cauza precipitaţiilor abundente din ultimile ore, traficul rutier a fost înterupt pe sectorul de drum naţional DN 2G, Moineşti-Bacău, km 37+950 – km 38+500, unde un pârâu a ieşit din matcă, partea carosabilă fiind acoperită cu apă care atinge în unele locuri 60 cm.

Varianta ocolitoare propusă este:

Ø Bacău – DN 11 – Oneşti – DN 12A – Comăneşti.

Rugăm participanții la trafic să respecte indicațiile și restricțiile semnalate de Poliția Rutieră.
Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet: www.cnadnr.ro

Drumuri blocate, podete rupte, copiii cazati la vecini

Primarii de pe Valea Muntelui sunt in alerta. Din cauza precipitatiilor abundente, pâraiele au iesit din albie si au inundat gradini si curti.

“De doua zile ploua fara incetare, declara Diana Albu, viceprimarita din comuna Poduri. Eu sunt la Cernu acum. Sunt blocate drumurile din Cernu si Buleni, iar la Cernu s-a rupt si un podet.” Din cauza pe zone intinse drumurile sunt acoperite de apa, copiii de la Scoala Cernu au ramas la familiile din vecinatatea unitatii de invatamânt.

“Trebuie sa vina si liceenii navetisti, incercam sa-i cazam si pe ei undeva”, adauga Diana Albu. La Magiresti, Tazlaul Sarat si toti afluentii lui s-au umflat si au trecut de maluri. “Inca nu au fost inundate case, avem doar o jumatate de grajd, de pe malul Rujei, care s-a darâmat, dar au fost inundate gradini si curti de pe Valea Arinului. E foarte grav”, afirma Ionica Câda, primarul comunei.
Pericol mare de inundatii e in satul Sesuri, adauga edilul. “Drumul din Sesuri, asfaltat in 2012 din fonduri europene, s-a umflat ca o foaie de tort. Nici nu putem face mare lucru. Sa se opreasca ploaia, asta ar fi salvarea noastra!”

Iliesti, Ardeoani. VIDEO: Pascu Marius

Pe DN 11 (Bratila), din cauza precipitatiilor abundente inregistrate s-a format o viitura ce a transportat in drum material aluvionar. Aceeasi situatie se inregistreaza si la Hirja – Oituz, Livezi – Balaneasa si pe DN 12A (Asau – Comanesti).

Pe DN 12B (Ciresoaia – Cerdac), viitura pe raul Slanic Moldova a dus la prabusirea taluzului drumului si din cauza precipitatiilor abundente inregistrate, de pe versanti sunt transportate aluviuni.

Pe DN 2G (Ardeoani), precipitatii abundente ce au dus la cresterea paraului care a iesit din matca. Partea carosabila acoperita cu apa de pana la 40 cm.

La Comanesti se incarca saci cu nisip:

FOTO: Iulian Postolache‎


VIDEO: Bruma Ruben

La Slanic Moldova a plouat intr-un hal fara de hal

Unul dintre orasele in care exista pericolul ca locuintele sa fie inundate de apele iesite din matca sau de torentii care navalesc de pe dealuri este Slanic Moldova. “Sunt probleme, dar important e ca, deocamdata, nu avem victime. De oameni ne pasa cel mai mult si de ei trebuie sa avem grija. Suntem sub atentionarea Cod rosu de inundatii si am luat toate masurile necesare. Locuitorii aflati in zonele de risc vor fi mutati in Hotelul Venus” a declarat primarul Andrei Serban.

Sunt probleme si cu drumurile din cauza ca a plouat “intr-un hal fara de hal”, a mai precizat edilul. Drumul dintre Tg. Ocna si Slanic Moldova e afectat in câteva locuri, dar Andrei Serban spera ca eroziunile sa nu se extinda.

“Am adus un utilaj de la Salina Tg. Ocna, care a intervenit deja in zonele afectate. Mai sunt pregatite o vola si un buldoexcavator. Drumurile Nationale si Apele Române nu pot, in acest moment, sa ne sprijine cu utilaje, acestea fiind dislocate in alte localitati din Moldova, grav afectate de viituri.”

Râul Slanic, desi are o albie mare, s-a revasat in unele zone. “Doamne ajuta sa nu mai ploua, spune primarul, ingrijorat. Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta e activat, am luat toate masurile si suntem aici, in stare de alerta!” (Silvia Patrascanu)

Trotusul in Comanesti:

Trotuş – Comăneşti

Posted by Silviu Ariton on Thursday, June 2, 2016

02.06.2016

Posted by Silviu Ariton on Thursday, June 2, 2016

Pasajul subteran sin cartierul CFR s-a inundat:

FOTO: Ionut Pantiru‎
FOTO: Ionut Pantiru‎


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

  1. Primarii sa cheme popii pentru a munci de banii primiti. Nu era mai sigur sa se consolideze malurile raurilor care fac probleme decat sa cerem indurarea cereasca? La Agas, Comanesti, Slanic Moldova nu este prima data cand se intampla acest lucru. Se vede ca nu s-a facut treaba cum trebuie. Cand vom invata oare ca atunci cand esti la mana naturii nu trebuie sa te joci cu jumatati de masura.

    • Sandu evidentnca era bine sa consolidam si sa amenajam albiile dar nu era mai sigur. Siguranta o gasim doar in indurarea lui Dumnezeu. Popii pe care ii invoci tu nu au monopol asupra lui Dumnezeu, asa ca mai bine ne-am smeri cu totii si i-am cere iertare lui Dumnezeu pentru aroganta cu care ne traim vietile.

  2. Toti borfasii (nu escludem politicienii din aceasta categorie,vezi jupanul Hrebe…),au jumulit padurile timp de un sfert de veac.Acum culegem roadele…

  3. e un dezastru ce sa intimplat din cauza ploilor ,dar cei ce au taiat padurile nu sau gindit ca natura se razbuna ..nu sufera ei ci oameni nevinovati,care au privit neputiinciosi la hotii de lemne fara sa faca nimic…popii nu au nici o putere ,ei sunt platiti sa faca slujbe si atit …puterea e in miinile noastre ..sa impadurim acolo unde altii au distrus si mai ales sa fim atenti pe cine votam in functii..primar ,consilier,presedinte

  4. Serios?popii au atat de mullti bani inca ar putea sa construiasca vile pt toti din aceste sate.dar bineinteles ca oamenii domnului trebuie sa aibe limuzine si avere.cum sa ajute oamenii saraci?doamne fereste,este pacat!

LĂSAȚI UN MESAJ