Poliţiştii au anulat dreptul de port şi folosire a armei de vânătoare pentru un bărbat de 50 de ani din Comăneşti, bănuit de săvârşirea infracţiunii de braconaj la vânătoare. Arma şi muniţia, păstrate în condiţii necorespunzătoare, au fost ridicate în vederea cercetărilor.

La data de 28 august a.c., polţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au efectuate două percheziţii la locuinţa şi la stâna unui bărbat din Comăneşti, bănuit de săvârşirea infracţiunii de braconaj la vânătoare.

La stîna celui în cauză poliţiştii au identificat o armă de vânătoare deţinută legal, care era păstrată în condiţii necorespunzătoare, precum şi muniţia aferentă.

PUBLICITATE

Din cercetări a rezultat că acesta ar fi folosit arma de vânătoare, împuşcând diferite specii de vânat, fără a poseda autorizaţie de vânătoare.

Arma şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru păstrarea necorespunzătoare a armelor şi munitiei şi a fost dispusă măsura anulării dreptului de port si folosire.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj la vânătoare şi uz de armă letala fără drept.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ