Doru Sechelariu a trait intens, a indraznit, a sperat si a transformat sperantele si visele in realitate. Si-a asumat o viata de barbat luptator, indraznet, si-a sumat responsabilitati. A fost exponentul tuturor tipologiilor de dinainte si de dupa 1989. A celor cu aspiratii. La inceput a stiut cum sa munceasca pe rupte ca sa-si construiasca fericirea lui, iar apoi a daruit fericire celor din jur. Ca orice indraznet, si-a asumat rolul de lider pentru neamul lui: familia lui, prietenii, bacauanii, moldovenii si românii lui.

A fost un model intr-o tara care a dus si duce lipsa din ce in ce mai acuta de modele. Pentru indrazneala lui a fost criticat, pentru generozitatea lui a fost tradat, dar pentru dezamagirile lui a suferit singur. El a vrut sa fie un copac cu radacini puternice ca sa se o dihneasca si sa-i faca mândri pe cei pe care i-a iubit, pe toti oamenii. Din pacate, copacul nu poate rezista vesnic fara padure.

Vorbeam adesea cu el despre datoria fata de tara, familie si credinta in Dumnezeu. Poate de asta era un om atât de credincios si un parinte exigent: si-a educat copiii sa aiba aspiratii si sa-si depaseasca limitele, sa devina campioni pentru România, insa modesti in societate. Nu a fost un sfânt si nici nu a vrut, a pastorit vietile celor din jur, uneori cu asprime. Eu am o teorie foarte simpla ce tine de aritmetica vietii: pentru mine cineva este om când faptele lui pozitive cu cele negative fac plus, iar straduinta lui este pozitiva.

PUBLICITATE

Ce ziceti, aritmetica faptelor lui Doru Sechelariu da plus? A fost un OM? Pentru mine a fost un prieten. Iar prietenul meu a fost mai curajos decât temator, luptator decât las, generos decât zgârcit, familist decât egoist, implicat decât nepasator, consecvent decât schimbator, maret decât banal, enervant, dar nu plictisitor, mare gurmand, ca toti moldovenii, prieten adevarat, nu tradator, stoic si barbat pânala moarte, luptator neobosit, sentimental pâna la a crede si in oameni care nu meritau.

Dar stiti de ce a fost unic Doru Sechelariu? Pentru ca si-a dorit si a luptat pentru fericirea celor din jur.

Marian Cuzdroianu – Don Mariano


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ