Senatorul PSD Miron-Alexandru Smarandache este preocupat de situaţia preşcolarilor din judeţul Bacău, adresând în acest sens o interpelare parlamentară ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, pe tema evoluţiei îmbolnăvirilor de sezon.

„Părinţii copiilor care frecventează grădiniţele din municipiul Bacău au fost puşi să îşi procure un aviz epidemiologic, pentru a li se permite celor mici accesul în grădiniţe, chiar dacă copiii nu sufereau de niciun simptom al vreunei afecţiuni medicale.

Situaţia neplăcută pentru părinţi ar fi survenit în urma unui document emis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău, transmisă cabinetelor de medicină şcolară şi primăriilor, pe fondul creşterii alarmante a numărul bolilor sezonului rece”, a subliniat parlamentarul băcăuan, în documentul oficial trimis conducerii Ministerului Sănătăţii.

În finalul interpelării, Miron Smarandache a cerut lămuriri asupra următoarelor aspecte: „1. Care este situaţia actuală a cazurilor de viroze respiratorii, gripă şi rujeolă, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Bacău?; 2. Câţi copii cu semne de boală au fost scoşi din colectivitate în judeţul Bacău în lipsa acestor avize epidemiologice?
3. Ce întreprindeţi în mod concret pentru informarea populaţiei în astfel de cazuri?”.

„Situaţia din municipiul Bacău a fost oarecum neaşteptată poate pe fondul lipsei de informaţii. Cei mai mulţi dintre părinţii băcăuani nu au reuşit să obţină avizele respective, deoarece medicii de familie nu au muncit în timpul week-end-ului, iar astfel au fost nevoiţi să nu îşi poată lăsa copiii la grădiniţă, chiar dacă aceştia erau sănătoşi.

Consider că orice modificare a programului obişnuit al copiilor trebuie adusă imediat la cunoştinţa părinţilor, pentru a fi evitate astfel de evenimente nedorite”, a conchis senatorul social democrat.

Biroul de Presă al Senatorului PSD Bacău Miron-Alexandru Smarandache, 20 februarie 2018

Anunțuri publicitare

Alte articole