Tot mai multi copii risca sa se imbolnaveasca din cauza ca parintii refuza vaccinarea. Medicii avertizeaza ca viata micuţilor este pusa in pericol si subliniaza ca efectele adverse ale vaccinurilor sunt minore faţa de riscuri. Avertismentul vine mai ales din partea retelei de medicina de familie. Unii merg pe principiul ca atunci când au fost ei copii nu primeau atâtea vaccinuri.

Altii culeg informatii de pe internet si refuza sfaturile specialistilor. Doctorii atrag insa atentia ca nevaccinati, micutii risca boli care pot duce chiar la deces. In unele cazuri, micutii vaccinati, dar cu imunitate scazuta, se pot imbolnavi dupa ce intra in contact cu alti copii nevaccinati. Este vorba in special de vaccinuri impotriva hepatitei B, tuberculozei, poliomelitei, rubeolei, difterie, tuse convulsiva sau tetanos.

Pe lânga vaccinurile decontate de Casa de Asigurari, parinţii pot opta pentru vaccinuri suplimentare, recomandate de medici, dar pentru care trebuie sa plateasca.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Si de ce credeti ca ajung copiii vaccinati sa aiba imunitatea scazuta? Din cauza vaccinuri. S-a demonstrat ca nu este protejat copilul chiar daca i se administreaza aceste vaccinuri.
    Am observat ca este o isterie acum ca sa nu mai primim copiii nevaccinati in scoli si gradinite pentru a nu fi investati cei vaccinati. Nu traim intr-o lume utopica! Daca dvs. considerati ca acei copii nu vor intra in contact cu persoane nevaccinate (profesori, doctori care insista sa se faca aceste vaccinuri chiar daca ei nu sunt vaccinati, copii intalniti la locul de joaca sau prin spitale cat stati la cozi) atunci sunteti mai naivi decat credeam.

LĂSAȚI UN MESAJ