Investitie de suflet la Pediatrie

Sectia Chirurgie Pediatrica din Spitalul Judetean de Urgenta Bacau a gazduit un eveniment emotionant. Sponsorii au fost invitati pentru a vedea rodul contributiei lor la modernizarea acestui spatiu din spital. Unii dintre ei s-au hotarât sa se implice in schimbarea conditiilor de aici dupa ce au avut copiii internati in spital. Altii au auzit de la priteni, rude sau cunostinte despre nevoile acestei sectii. Rezultatul este impresionant, iar micutii pacienti si personalul sanitar se bucura acum de o ambianta primitoare.

Inca de la intrare, sectia de chirurgie pediatrica din Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau ii uimeste pe vizitatori. La prima vedere pare ca te afli intr-o gradinita, nicidecum intr-un spital. Peretii sunt decorati cu personaje de desene animate, holurile si saloanele sunt luminoase si vopsite in culori vesele. La amenajarea sectiei au contribuit mai multe persoane si firme din Bacau. Unii au amenajat rezervele, altii o camera de recuperare in care au loc sedintele de kinetoterapie, intâlnirile dintre copii si parinti sau dintre acestia si medici. Conducerea spitalului si personalul din aceasta sectie i-au invitat pe sponsori ieri, in sectie, pentru a le multumi. La intâlnire au participat toti cei care s-au implicat in amenajarea acestui spatiu primitor. Unii dintre cei care au devenit din sponsori prieteni ai sectiei au povestit ce i-a determinat sa investeasca timp si bani pentru amenajarea ei. Sponsorii au promis ca nu se vor opri aici si vor incerca sa extinda cercul celor care vor sa se implice in dotarea sectiei. Primul obiectiv este achizitionarea mai multor aparate care sa permita interventii chirurgicale de inalta precizie. Pentru inceput se va incerca achizitionarea unui instrument pentru microchirurgie ORL.

„La 1 martie se implineste un an de când sectia s-a mutat aici din spitalul mare. Ce s-a realizat in acest spatiu a fost posibil si cu ajutorul sponsorilor. Nu pot decât sa le multumesc. Stiu ca au in perspectiva sa organizeze activitati pentru a amenaja si alte sectii din acest pavilion.”
Dan Stoica, manager SJU Bacau

„Le multumesc pritenilor nostri in numele medicilor, al asistentilor si al personalului auxiliar pentru ca lucram acum in conditii civilizate, pentru ca ne facem meseria cum se cuvine si cum merita acesti copii. Aceasta sectie de chirurgie pediatrica a fost infiintata acum 38 de ani, fiind prima dintr-un centru non-universitar.”
Dr. Mihai Galinescu, medic sef de sectie

„La mine totul a inceput acum un an. Copilul meu a avut nevoie de ingrijiri medicale si atunci am vazut conditiile din spital. M-am implicat si am finalizat doua rezerve. Nu am stiut câte alte persoane s-au implicat aici. Acum vad aici prieteni, cunostinte. Sper sa reusim in continuare sa facem ceva.”
Virgil Luca, parinte

Alte articole