– din cauza aglomeratiei, personalul de la sala de examinare auto este redistribuit la alte ghisee – numarul mare de solicitari la sustinerea probei practice a impins programarile pâna in luna septembrie

Incepând cu 1 august 2016, programul de lucru la sala de examinare pentru sustinerea probei teoretice a examenului in vederea obtinerii permisului de conducere este doar in zilele de marti, miercuri si vineri, intre orele 8.30 si 16.00.

Functionarii de la acest serviciu vor lucra in restul saptamânii la celelalte ghisee ale Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bacau. Candidatii care doresc numai reprogramare in vederea examinarii pentru obtinerea permisului de conducere la proba practica, dupa ce au promovat proba teoretica, trebuie sa se prezinte la ghiseele SPCRPCIV Bacau in zilele de luni si joi, pentru efectuarea acestor operatiuni in sistem informatic, astfel incât sa nu aglomereze ghiseele in zilele in care se tine proba teoretica.

PUBLICITATE

“Intr-adevar, traversam si noi o perioada aglomerata la reprogramarile pentru sustinerea probei practice. Sunt multe solicitari, iar prioritate au cei care au dat pentru prima data sala si cazurile deosebite, in care se prezinta documente justificative. In cazul celor care au picat orasul a doua sau a treia oara, reprogramarile se fac la minim 15 zile sau poate la un interval mai mare, din cauza numarului mare de solicitari. Fiecare candidat doreste sa dea cât mai repede proba practica, insa calculatorul este cel care decide”, declara cms. sef Constantin Mihaescu, seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bacau.

Pentru sustinerea probei practice a exemenului auto, in Bacau sunt doar cinci examinatori/zi. Un singur examinator asista maxim 14 candidati, pentru ca nu exista timpul faptic. De regula, ultimul candidat urca la volan in jurul orei 15.00 si adesea, aglomerarile inseamna disconfort pentru candidatii veniti de la distante mari. In aceasta perioada, canicula si timpul de asteptare sunt in defavoarea candidatilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ