Lumea jazzului se dezlănțuie în Bacău, la sfârșit de săptămână. Piano Jazz Festival va avea loc pe 15, 16 și 17 iunie, în Parcul Cancicov. Aflat la prima ediție, festivalul își propune să devină o nouă tradiție în Bacău. Creat sub forma unui dialog între oraș și locuitorii lui, Piano Jazz Festival oferă trei seri petrecute dincolo de zgomotul urban și rutina zilnică. Un context ce aduce la un loc artiști români și stiluri diferite de muzică: jazz, blues, piano, clasic etc.

“Este un eveniment organizat de Direct Sound Bacău și are în componența sa evenimente de seară, dar și de zi. Pe întreg parcursul celor trei zile, oricine își dorește, se poate relaxa alături de familie și prieteni, participând la concertele artiștilor invitați, dar și la numeroasele activități conexe ale festivalului”, declară Codrin Condrea, manager de proiect

Festivalul va avea loc în Parcul Cancicov, care devine, astfel, expresia muzicii și a rafinamentului, transformându-se într-un oraș al artelor. Fiecare alee va povesti despre copilărie, iubire sau artă.

Aleile Romantic Food și Wine with Love îmbină muzica bună cu rafinamentul gustului și oferă cadrul îndrăgostiților de iubire, de mâncare sau vin să se exprime printr-o cină romantică în ritm de jazz.

Aleea artiștilor este spațiul artelor vizuale. Artiștii locali își scot atelierele în natură și în inima orașului. Expoziții, workshop-uri, întâlniri cu cei care vorbesc, simt și se exprimă în imagini.

Aleea arhitecților va oferi publicului o incursiune în lumea formei, a imaginației și a muncii elevilor care studiază acest domeniu. O expoziție de machete, idei și pasiune îi asteaptă pe vizitatori.

Aleea copiilor transformă micii participanți în mari artiști. Având propria lor scenă și mai multe pianine puse la dispoziție, cei mici vor putea învăța prin joacă cum să se exprime prin artă. Activități creative, lecții de pian, chitară si alte instrumente, alături de profesori, muzicieni și voluntari. Face painting, baloane, stegulețe și personaje din povești sunt doar câteva surprize din lumea copiilor pe care o veți întâlni în orășelul Piano Jazz.

De asemenea, în fiecare zi, în intervalul 8.00-12.00, băcăuanii pot savura cafeaua în ritm de jazz, alături de Café del Sol.

Primul concert va începe pe 15 iunie la ora 19.30, cu celebrul Sorin Zlat. De la ora 20.30 va urca pe scenă Mircea Tiberian Trio.

Pe 16 iunie, iubitorii muzicii de calitate o pot asculta la căderea serii pe Cristina Dăscălescu, începând cu 19.30, iar de la ora 20.30 va urca pe scena amplasată în fața fântânii arteziene Maria Răducanu Band. Spectacolul va fi încheiat a doua seară de Adrian Naidin Band.

Pe 17 iunie, organizatorii ne dau întâlnire cu Spectrum, de la ora 19.30, iar la 20.30 urcă pe scenă Rubie.

“Încheiem festivalul cu un ultim concert, susținut de cei de la Jazzy Bit. Conceptul, artiștii invitați, jocurile de lumini, calitatea sunetului, zona de scaune și mese pentru spectatori, evenimentele conexe pentru toate vârstele și surprizele din zilele festivalului, transformă Piano Jazz într-o poveste frumoasă cu și despre Bacău”, declară Codrin Condrea

Alte articole