Intre 29 iulie si 4 august la Onesti iubitorii filmului pot viziona cele mai cunoscute productii cinematografice românesti. Municipiul de pe Trotus a fost inclus in “Caravana filmului românesc”, o actiune de readucere in memoria cinefililor a capodoperelor cinematografiei din tara noastra.

Aceasta actiune a pornit de la Constanta si dupa un popas de câteva zile la Ploiesti, a ajuns si la Onesti. Alaturi de proiectia in aer liber din centrul municipiului si la Aula Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti” a peste 15 productii cinematografice românesti, caravana are si o surpriza pentru onesteni. Astfel, marcând faptul ca judetul Bacau a dat cinematografiei românesti pe regizoarea Elisabeta Bostan (nascuta la Buhusi in anul 1931, care a fost autoare a numeroase filme pentru copiii ce s-au bucurat de succes in timp), ea va fi prezenta la proiectia filmului “Campioana”.

Alaturi de regizoarea Elisabeta Bostan se va afla si cunoscutul actor Mircea Diaconu dar si interpreta rolului principal al acestui film (Izabela Moldovan, in film o copila de 10 ani). Dintre filmele ce au ca regizoare pe Elisabeta Bostan, la Onesti vor rula “Tinerete fara batrânete”, “Promisiuni”, “Mama”, “Dumbrava minunata”, “Zâmbet de soare”.

Alte filme românesti cu care onestenii se pot intâlni in aceasta saptamâna se numara si productii din 1958 (“D-ale carnavalului”), 1964 (“Neamul Soimarestilor”) si 1965 (“Amintiri din copilarie” si “Haiducii”). De asemenea, onestenii pot viziona si câteva comedii din ciclul “Brigada Diverse la munte si la mare”, filmele istorice “Stefan cel Mare Vaslui 1475”, “Fratii Jderi”, “Pintea”. La toate proiectiile intrarea spectatorilor este libera.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ