14 aprilie 2024
ActualitateOFICIAL Bacalaureat 2021: Probele de competențe digitale și lingvistice se echivalează, nu...

OFICIAL Bacalaureat 2021: Probele de competențe digitale și lingvistice se echivalează, nu se mai susțin

S-a hotărât. La examenul național de Bacalaureat 2021, se echivalează/se recunosc probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, având în vedere „organizarea examenului de bacalaureat în condiții excepționale”.

Este vorba de așa-zisele probe orale, respectiv de comunicare în limba română/ maternă, de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și de evaluare a competenţelor digitale.

Echivalarea se va realiza în baza unui punctaj de la 5 la 10 pe baza mediei aritmetice, fără rotunjire, a mediilor anuale obţinute de elev la disciplina tehnologia informaţiei/ media aritmetică a celor 4 ani de liceu a mediilor de la limba și literatura română care devine calificativ la această proba orală și, în mod similar, vor fi calculate și calificativele pentru pentru competențele în limbă străină.Conform acestor echivalări, calificativele pe nivelul de competență vor fi de „utilizator începător”, „utilizator de nivel mediu”, „utilizator avansat” sau „utilizator experimentat”, respectiv A1, A2, B1 și B2, în cazul calificativelor de la proba într-o limbă străină.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri