Joi, 29 august 2013, începând cu ora 10.00, la sediul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare – Tîrgu Ocna, va avea loc festivitatea de absolvire a promoţiei 2012 – 2013, cu un număr de 200 de absolvenţi (170 băieţi şi 30 fete din România) şi 10 absolvenţi din Republica Moldova (9 băieţi şi o fată).

La acest ceremonial sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, directori de unităţi, reprezentanţi ai autorităţilor locale, colaboratori, invitaţi din cadrul conducerii Departamentului Instituţiilor Penitenciare din Republica Moldova, precum şi oaspeţi de seamă din străinătate, respectiv invitaţi de la instituţii similare din Germania.

Festivitatea va cuprinde comunicarea deciziei directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor de acordare a gradului profesional de agent de penitenciare, cuvântul invitaţilor de onoare, rostirea jurământului de credinţă de către absolvenţi, binecuvântarea promoţiei, anunţarea şefului promoţiei, discursul oficialităţilor, intonarea imnului naţional, defilarea proaspeţilor agenţi de penitenciare, dezvelirea plăcii de onoare a Şcolii şi premierea şefului de promoţie.

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna este singura instituţie de învăţământ din România care asigură selecţionarea şi şcolarizarea agenţilor de penitenciare, la cursuri cu durata de un an, având totodată şi rolul de a perfecţiona personalul din sistemul penitenciar prin susţinerea de cursuri de pregătire şi perfecţionare profesională, organizate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În baza Hotărârii Guvernului României nr. 727 din 19.10.1994, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna asigură în fiecare an şcolarizarea în domeniul execuţional penal a unui număr de 10 tineri din Republica Moldova, a căror diplomă de specializare obţinută în România este recunoscută şi apreciată.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ