Un nou termen de finalizare a lucrarilor la Spitalul Municipal Bacau a fost avansat de reprezentantii Primariei Bacau. Unitatea spitaliceasca s-ar putea deschide abia in august anul acesta, fata de martie 2013, cum este anuntat oficial pe panoul care este amplasat la santier. “Termenul de finalizare a lucrarilor este august 2013. Se lucreaza in continuare la spital, chiar daca este vorba de interventii la interior, intrucât vremea nu permite executarea lucrarilor la exterior”, a declarat Ionut Tomescu, purtator de cuvânt al Primariei Bacau. Momentul finalizarii investitiei a tot fost amânat de la demararea lucrarilor in anul 2007. Daca initial s-a vorbit de patru ani de zile, am intrat in al 6-lea an de santier. Ultimul termen avansat anul trecut de primarul Romeo Stavarache a fost noiembrie 2012, declaratia fiind facuta in plina campanie electorala. Un motiv al intârzierii a fost si lipsa finantarii, altul ca in România santierele sunt deschise doar 6-7 luni pe an. Municipalitatea bacauana a contractat mai multe credite bancare pentru a sustine continuarea investitiei, in asteptarea unor finantari si de la bugetul de stat, suma alocata acestei investitii crescând de la 150 de milioane de lei initial la 218 milioane de lei. In urma unei rectificari bugetare a Guvernului Ponta, abia la sfârsitul lunii octombrie 2012, Primaria Bacau a primit in buget bani pentru continuarea lucrarilor la Spitalul Municipal. Odata cu instalarea Guvernului Boc, Primaria Bacau, de alta culoare politica, a fost sarita de la orice finantare la acest capitol.
Primaria Bacau a primit in octomrbie suma de 5 milioane de lei, prin Ministerul Sanatatii pentru finantarea in continuare a obiectivului de investitii „Spital Municipal Bacau”.
Insuficient pentru a taia in sfârsit panglica la acest edificiu.

„Ati vazut cum este bugetul pe anul acesta, unul de austeritate. Ce pot sa va spun este ca am facut lobby pentru alocarea de fonduri. S-au promis niste sume si au fost prinse in bugetul general. Sper sa fie alocate si anul acesta sa finalizam Spitalul Municipal”, a declarat senatorul de Bacau, Dragos Luchian, fost viceprimar, la câteva ore de la votarea bugetului pe anul 2013.

Alte articole