Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii continuă activităţile preventive în cadrul Campaniei „Nu deveni o victimă de sărbători”.

La data de 12 decembrie a.c. polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, alături de poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 1 Poliţie au desfășurat activități specifice, pentru prevenirea furturilor din auto şi din locuinţe, activităţi derulate în cadrul Campaniei „Nu deveni o victimă de sărbători”.

Astfel, băcăuanii care au fost prezenţi la marile supermarket-uri din zona de sud a municipiului Bacău au fost opriţi de poliţişti pentru a le vorbi despre cum pot avea sărbători în siguranţă.

De asemenea poliţiştii le-au lăsat în parbrizul autoturismelor oprite în parcări pliante cu informaţii despre un minim de reguli ce ar trebui respectate pentru a nu deveni victime ale furturilor din auto sau din locuinţe.

Toate materialele distribuite subliniază importanţa propriilor atitudini în ceea ce priveşte prevenirea infracţiunilor, iar poliţiştii au atras atenţia că preocupările specifice sărbătorilor de iarnă şi aglomeraţia din magazine pot determina băcăuanii să devină de multe ori neglijenţi cu propriile bunuri.

Pentru a petrece sărbătorile de iarnă în linişte şi siguranţă poliţiştii de prevenire vă recomandă:

Aveţi mare grijă de bunurile dvs. atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun, etc.;

Asiguraţi-vă că aţi încuiat locuinţa când plecaţi de acasă;

Nu permiteţi persoanelor necunoscute să intre în casa dvs., indiferent de pretextul folosit. Dacă se prezintă a fi reprezentanţi ai unor instituţii, societăţi, etc, cereţi-le un document de legitimare şi verificaţi-l sunând la instituţia respectivă;

Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de „chilipiruri; de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni;

Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locurile publice;

Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi;

Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate; ei pot fi escroci, al căror scop este acela de a vă înşela.

Alte articole