Continua seria audierilor in dosarul de luare de mita si fals in inscrisuri in care a fost trimis in judecata dr. Iulian Ichim, dupa ce procesul s-a mutat la Curtea de Apel, decizia primei instante de achitare a medicului fiind contestata de Parchetul Tribunalului.

Dr. Ichim a fost trimis in judecata, in decembrie 2013, alaturi de un angajat al Directiei de Sanatate Publica (DSP) si o asistenta medicala din cadrul Spitalului Buhusi, intr-un dosar in care se vorbea de o adevarata retea de falsificare de buletine de analize pentru angajati din mai multe societati comerciale. Vasile Vladut Pavel, functionarul din DSP, ar fi fost cel care i-ar fi constrâns pe agentii economici din judet prinsi cu nereguli sa cotizeze cu bani si sa accepte o colaborare cu un anumit medic, respectiv dr. Ichim, medic specialist in medicina muncii, care ar fi completat fisele de aptitudini ale angajatilor fara a-i consulta, dupa cum acuza procurorii.

Un administrator de firma din judet a confirmat, in instanta, ca de aceste fise se ocupa Vasile Vladut Pavel: “Pe Pavel Vladut il stiu de când eram administrator la o alta firma. Venea in control de la DSP. S-a decis ca fisele de aptitudini sa fie facute prin el. Societatea achita contravaloarea acestor prestatii lui Vladut Pavel, pe baza de factura, dar nu cred ca era numele dânsului trecut pe fise sau pe facturi. Nu mai tin minte daca angajatii mergeau inainte la vreun control. Nu-mi aduc aminte nici unde ar fi fost aceasta clinica sau laborator.

Angajatii veneau cu analizele de sânge, dar nu stiu la ce laborator mergeau. Nu s-a incheiat un contract cu acest cabinet de medicina muncii”, a declarat administratorul societatii. De cealalta parte, avocata dr. Ichim a insistat pe faptul ca functionarul DSP nu avea atributii de control si ca, de fapt, oferea aceste servicii prin prisma relatiilor de prietenie pe care le avea cu administratorii de firme. Mai presus de toate, s-a insistat pe ideea ca intre Pavel si dr. Ichim nu a existat nicio intelegere. Urmatorul termen va fi in noiembrie, când ar putea fi reaudiat functionarul DSP.

Alte articole