”Povestea cu Moș Crăciun din Norvegia” s-a întâmplat zilele trecute, când aceasta a ajuns la Cabinetul de logopedie al Spitalului Municipal Onești. Aici ”Moș Crăciun” din Norvegia, ce are barbă și mustață reală, a fost întâmpinat de un grup de 30 de copii care vin la acest cabinet. Ei s-au bucurat de darurile primite și au cântat două colinde ce i-au plăcut foarte mult temerarului Moș Crăciun, venit din Norvegia pe meleagurile oneștene.

La această inedită întâlnire au participat medicii Silvia Maria Rusu, Ioana Viziteu, dr. Rodica Tărcuță și Gabriela Țîru ( ce ocupă funcțiile de director medical și director îngrijiri la Spitalul Municipal ”Sfântul Ierarh Dr. Luca” din Onești) precum și Gina Rachieru (logoped), Liliana Blanaru (psiholog) și Dana Lupică (asistent medical) .

Este de menționat faptul că norvegienii (de la Asociația Grenlandsakjonem din Skien, oraș cu care Oneștiul este înfrățit), vin de 29 de ani cu daruri pe meleagurile moldave, ei încărcând câte un TIR cu pachete în care se găsesc produse alimentare și cele necesare familiilor sărace. Bucurându-se de întâlnirea cu copiii care frecventează Cabinetul de logopedie al spitalului oneștean ei au dăruit pachete și unor familii sărace din Onești, au făcut un popas în comuna Berești Tazlău și apoi s-au îndreptat către Pașcani, pentru a ajuta și oamenii de acolo aflați în nevoi cu cele necesare.

”Acest grup de norvegieni din Skien este îndrăgostit de România, de oamenii de aici din Onești. Sunt niște oameni deosebiți, ce în fiecare an , la marile sărbători religioase de Paști și de Crăciun, vin în România cu câte un TIR încărcat cu alimente și cu multe alte lucruri”, ne-a declarat Gina Rachieru, logoped la Spitalul Municipal din Onești. Menționăm că Skien este orașul norvegian unde Nadia Comăneci a câștigat, la 3 mai 1975, o medalie de aur și una de argint la Campionatele Europene de Gimnastică, aceasta fiind prima competiție internațională la care a strălucit ”Zâna de la Montreal”.

Alte articole