2 martie 2024
ActualitateMoinesti: Aproape trei milioane de lei pentru reabilitarea strazilor

Moinesti: Aproape trei milioane de lei pentru reabilitarea strazilor

Consilierii municipiului Moinesti s-au intâlnit, vineri, in sala de sendinte a primariei intr-o sedinta extraordinara in cadrul careia au fost semnate doua contracte de finantare foarte importante. Alaturi de Viorel Ilie, primarul municipiului, si Valentin Vieru, viceprimar, au fost prezenti Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau, Toma Constantin, subprefect, Ionel Floroiu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bacau, deputatul Constantin Avram, presedintele PC Bacau, si senatorul Dan Tataru, PSD.

Alesii au aprobat rectificarea bugetului pentru a prinde sumele necesare cofinantarii de catre CL Moinesti a celor doua investitii, dupa care Viorel Ilie, primarul municipiului, a semnat contractele. “Urmeaza licitatia pentru executarea lucrarilor si incheierea contractelor de executie, dupa care vor fi demarate lucrarile”, a declarat Viorel Ilie. Contractele de finantare fac parte din Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) – subprogramul “Regenerarea urbana a municipiilor si oraselor” si vizeaza modernizarea a doua artere: str. Osoiu, 0,5 km, si str. Pacii, 1,25 km.

Valoarea totata a lucrarilor de pe str. Osoiu este de 607.606 lei, din care 577.412 lei reprezinta finantarea aigurata prin PNDL. In prima faza, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a alocat 31.000 de lei pentru str. Osoiu, iar CL Moinesti, 30.194 de lei. Suma totala necesara modernizarii strazii Pacii este de 2.206.061 de lei, din care 2.076.549 de lei reprezinta suma alocata de la bugetul de stat.Vineri s-a semnat contractul pentru prima etapa a investitiei, a carei valoare este de 228.512 de lei, din care 99.000 de lei vor fi alocati prin PNDL, iar 129.512 de lei, acoperiti din resurse proprii. Strada Osoiu trece prin spatele Spitalului Municipal si, dupa asfaltare, va pune in valoare parcul, modernizat tot cu fonduri externe, iar strada Pacii leaga cartierul Hangani de zona centrala a municipiului.

“Proiectul pentru strada Pacii e foarte important deoarece e primul din zona de sud a orasului. Acolo s-a incheiat construirea retelei de canalizare, iar luni incepem lucrarile la reteaua de alimentare cu apa, finantata prin POS Mediu.”
Viorel Ilie, primarul municipiului Moinesti

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri