Este posibil ca pe viitor sa fie introdusa proba poligonului si a condusului pe timpul noptii/Foto: Ramona Ionescu

– condusul in poligon si traseul pe timp de noapte ar putea fi doua probe suplimentare pentru obtinerea permisului auto – propunerea ii apartine deputatului PSD, Florin Gheorghe, care a initiat un proiect de lege in acest sens – introducerea probei practice in poligon este o propunere agreata de examinatorii auto bacauani, insa, se pune problema amenajarii unui nou poligon in Bacau

Probele de examinare pentru obtinerea permisului de conducere ar putea sa fie patru in loc de doua, câte sunt in prezent. La propunerea deputatului Florin Gheorghe, examenul pentru obtinerea permisului de conducere ar putea consta in sustinerea unei probe teoretice de verificare a cunostintelor si a trei probe practice pentru testarea aptitudinilor si a comportamentului la volan.

In viziunea initiatorului proiectului, cele trei probe practice vizeaza condusul in poligon, proba practica de traseu in localitate si traseul pe timp de noapte. Examinatorii auto bacauani sustin propunerea deputatului, motivând ca initierea unui astfel de proiect de lege va conduce la reducerea numarului de accidente de circulatie produse pe fondul unei slabe pregatiri a soferilor.

PUBLICITATE

„Atât timp cât ti-ai format deprinderile, proba poligonului nu ar trebui sa fie o problema. In poligon, viitorul conducator auto se formeaza mult mai bine decât in trafic, iar aceasta posibila proba ar putea fi un câstig pentru candidat. In momentul de fata, Bacaul nu dispune de un poligon auto atestat, insa, in cazul in care proiectul de lege va fi adoptat, Asociatia scolilor de soferi si instructorilor atestati si reprezentantii ARR-ului, trebuie sa identifice spatiul pentru poligon”, declara cms. sef Constantin Mihaescu, seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bacau.

In prezent, viitorii motociclisti si camionagii sustin proba de poligon la pista de karting. Nu este exclus, ca pe viitor, cei care doresc sa obtina permisul de conducere, sa sustina proba poligonului in acelasi loc, pentru ca fostele poligoane ale Bacaului sunt dezafectate. (Ramona Ionescu)

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ