Ieri, Primaria Bacau a anuntat inchiderea proiectului de reabilitare a infrastructurii urbane in zona Miorita – 9 Mai – Vântului – Vadu Bistritei, unul cu o valoare de 18 milioane de lei, din care 15 milioane sunt contributia Uniunii Europene.

„In urma implementarii proiectului, s-au reabilitat 84.000 de metri patrati de spatii publice, adica carosabilul de 2,8 kilometri, trotuare, parcari si 0,5 kilometri de retea de alimentare cu apa”, a declarat Vasile Tescaru, viceprimarul municipiului. „Proiectul s-ar fi finalizat mai repede, dar s-au suprapus mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de termoficare care a intervenit tocmai pe spatii deja modernizate”, a declarat managerul de proiect din primarie, Camelia Rotaru.

conferinta miorita

PUBLICITATE

Inchiderea s-a facut, dar nu s-a semnat si receptia. Aceasta pentru ca nu s-au asezat inapoi pavelele pe strada Mioritei, in dreptul blocurilor 21 si 23. Lucrarile sunt in garantie 5 ani, timp in care constructorul va repara pe banii sai orice probleme apar. Vestea buna este ca s-au decontat toate facturile pentru lucrarile executate, ceea ce inseamna ca s-au tras toti banii europeni. Reabilitarea infrastructurii urbane din zona Mioritei – 9 Mai – Vântului – Vadu Bistritei a demarat in octombrie 2013, cu termen de finalizare decembrie 2014 si a fost atribuita prin licitatie catre Symmetrica SRL Suceava, Electroaxa SRL Suceava si Roman Impex.

Proiectul a facut parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana care a mai presupus realizarea câtorva obiective. Din pacate pentru bacauani nu toate s-au finalizat. Vorbim de reabilitarea strazilor Milcov si I.L.Caragiale si partial de proiectul de modernizare si creare a spatiilor verzi. Ce nu s-a executat pâna acum va scoate bani din bugetul local, adica ai nostri, ai tuturor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ