– sotii, iubite sau prietene, indiferent de statut, partenerele de viata ale militarilor de la Baza 95 Aeriana Bacau au avut parte vineri seara de un spectacol inedit, dedicate Zilei femeii

Incepând cu ora 18, sala de spectacole a Teatrului Municipal “Bacovia” a devenit neincapatoare pentru militarii bacauani, activi, in rezerva sau in retragere. Multi dintre ei erau de nerecunoscut in civil, pentru ca prin natura meseriei lor ii vedem mai mereu in uniforma militara.

Vineri seara, militarii si colaboratorii din Garnizoana Bacau au schimbat putin registrul, s-au imbracat comod si i-au lasat doar pe colegii care au evoluat pe scena sa poarte haina militara in aceasta seara speciala.

Cadre de la Baza 95 Aeriana Bacau au pus in scena spectacolul intitulat “Un zâmbet pentru cel mai minunat suflet – FEMEIA”. Reprezentatia a fost una echilibrata, cu momente artistice sustinute de militari. Timp de aproape doua ore, in sala de spectacole a dominat buna dispozitie, iar artistii au primit aplauze la scena deschisa.

Fracul a fost inlocuit de combinezon

Surprinzator, mare parte din militarii care au urcat pe scena, au evoluat in uniforma militara sau in combinezon. Erau degajati si lasau impresia ca tocmai au iesit de la serviciu si s-au adunat sa cânte cu prietenii. In debutul spectacolului, a evoluat lt. Alexandru Astani, care a interpretat la chitara si voce cântecul “Mon Essentiel”.

Pe scena i-a urmat un talent in devenire, in persoana lui Marian Hriban, elev la Scoala Gimnaziala “Ion Luca”. El a interpretat piesa “Noapte la mare, noapte la munte”. Aparitia in scena a lt. cdor. Alexandru Bosânceanu a surprins publicul spectator, pentru ca acesta le-a dedicate doamnelor si iubitei sale melodia adaptata a regretatei Laura Stoica, “Mai frumoasa”. Prestatiile artistice ale militarilor au fost alternate cu moment de poezie si umor interpretate de col. (r) Paul Valerian Timofte.

Militari cu suflet de artisti

Membrii Grupului folk “Senin” al Bazei 95 Aeriene condus de mr. Marcel Balan si Grupul “Solvibra” infiintat de lt.cdor. Alexandru Bosânceanu si-au reunit fortele si talentul, oferind publicului moment de neuitat. Ei au reeditat o melodia “Pâna când nu te iubeam”, cântata de Maria Tanase, “Cântec haiducesc”, “Te-mbrac” si “Drumul spre casa”, ultimele doua piese fiind compuse de mr. Marcel Balan. Muzica a fost alternata cu momente de teatru, protagonisti fiind plt. Madalina Nechita si lt. Tudor Dora.

Ei au dat viata scenetei “La doctor”, a carei actiune este inspirita din viata de zi cu zi. Celor doi actori amatori li s-a alaturat intr-un alt moment umoristic si mr. Marcel Balan. De aceasta data, cei trei au jucat in “Casatorie periculoasa”, o sceneta cu totul iesita din comun. Din spectacolul muzical nu au lipsit nici membrii Corului “Oituz”, al veteranilor de razboi, care le-au cântat doamnelor “La multI ani!”, “De-ar fi mândra-n deal la vie” si “Mama”.

Melodii din repertoriul international au bucurat pe parcurs auzul spectatorilor, acestea fiind interpretate in maniera proprie de Florin Blaj (“Sway” si “Cousin Vinny”), Malina Mihalcea (“Je T’aime”, “Little Talks”) si Andrei Ciobanu (Me and Mrs. Jones”, “Meglio Stasera”). Si pentru ca o seara linistita nu se putea termina fara muzica populara, Ansamblul Folcloric “Plaiuri bacauane” a incheiat spectacolul cu un colaj de melodii populare, dansate si cântate pe scândura Municipalului. Inainte sa cada cortina, cdor. dr. Valerica Vrajescu, Comandantul Bazei 95 Aeriene Bacau, le-a urat tuturor doamnelor: “O primavara frumoasa!”

“O vorba mare spune asa: In spatele fiecarui barbat puternic este o femeie, in spatele fiecarui copil este o mama, in spatele unui sot este o sotie, in spatele unui baiat este o prietena si asa mai departe. Acest spectacol s-a dorit sa fie un omagiu pentru toate mamele, toate sotiile si toate prietenele. La multi ani!”, a spus cdor. dr. Valerica Vrajescu, Comandantul Bazei 95 Aeriene Bacau

\


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

 1. Doamna Redactor,,,
  ,,Pacat ca nu a-ti inteles nimic,,,,,daca eram la Londra sau Paris ma i mergea acest
  spectacol de cabaret,,,,dar era pentru ziua FEMEII”” si singurii care au cantat romaneste
  a fost Corul VETERANILOR,,,pe care a-ti uitat sa-i pomeniti,sau nu a-ti fost in sala???
  Pacat mare pacat,,,ca ne-am frantuzit de tot,,

 2. Domnule Fanica Pascus,

  Mai cititi o data textul ca v-au scapat elementele la care faceti referire. Daca ati fost in sala, inseamna ca i-ati auzit cantand romaneste si pe mr. Balan, lt.cdor. Bosanceanu, pe Marian Hriban si chiar pe membrii de la Plaiuri bacauane.

LĂSAȚI UN MESAJ