Marți, 23 iulie 2013, la ora 10.30, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău va efectua în Poligonul „Lunca Siretului”, din comuna Săuceşti, distrugerea muniţiei neexplodată rezultată în urma desfăşurării activităţii de asanare a teritoriului judeţului Bacău.

Muniţia ce urmează să fie distrusă a fost găsită în perioada iunie – iulie. Ultima distrugere efectuată de echipa pirotehnică din cadrul I.S.U.J. Bacău a avut loc în data de 27 iunie 2013.

Pentru distrugerea muniţiei se vor utiliza 3 kg de trinitrotoluen, precum şi alte mijloace pirotehnice.

PUBLICITATE

Misiunile de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul conflagraţiilor s-au desfăşurat în municipiul Onești, orașul Târgu-Ocna şi comunele Palanca, Oituz și Berești-Bistrița.

Vor fi detonate un proiectil exploziv cal. 122 mm, un focos proiectil exploziv cal. 100 mm, doua grenade de mână antitanc, trei proiectile explozive cal.100 mm si o lovitură de aruncător cu bombă explozivă lungă de cal. 120 mm.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ