Cunoscuta interpretă de muzică populară Maria Salaru a primit joi, 17 decembrie, in Bucuresti, premiul de excelenta pentru intreaga cariera in folclor, în cadrul evenimentului „Gala Femeilor de Succes din România„, organizat de filiala românească a Asociatiei Femeilor de Succes.

“Când am fost invitata de către doamna Elena Merisoreanu sa particip la acest eveniment, nu mi-a venit sa cred! Ma aflam împreuna cu grupul „Boboceii” la filmari la Antena Stars și mi s-au inmuiat picioarele iar inima a început să-mi bata cu atâta putere incât am crezut ca-si va lua zborul din piept , asa am fost de emotionata și fericita”, a declarat indragita artista.

Amfitrioana serii, Mihaela Serban, a prezentat evenimentul premiind 40 de femei din lumea presei, showbiz-ului, femei de afaceri, interprete de muzica populara.

Printre premiante s-au numarat nume mari precum: Elena Merisoreanu, Cezara Dafinescu, Ionela Prodan, Simona Gherghe, Gabriela Cristea, Andra, Monica Ghiurco, Mariana Ionescu Capitanescu, Stela Popescu.
Pentru interpreta de muzica populara Maria Salaru, trofeul pentru intreaga cariera in folclor este incununarea mult meritata pentru munca depusa de-a lungul anilor cu scopul de a pastra si perpetua folclorul autentic.

Maria Salaru a inregistrat de-a lungul timpului 10 albume audio și video cu peste 200 de cântece, multe dintre ele compuse de dânsa și daruite mai apoi elevilor sai de la Scoala Populara de Arte și Meserii din Bacau dar si “Boboceilor” din Asociatia Culturala Floricica. Festivalul “Bobocel de la Bacau“, ajuns la cea de XII-a editie, este organizat de catre Maria Salaru an de an pentru ca micutii artisti sa aiba un loc de competitie si o posibilitate de promovare.

interior m salaru

“De doisprezece ani urmăresc cu interes aceasta Gala a femeilor de succes din România și am văzut pasind pe covorul roșu mari nume de femei din toate domeniile de activitate. Undeva într-un colt al inimii simțeam ca și eu infaptuiesc ceva pentru oamenii din aceasta țara, mai ales pentru copiii din cele doua zone folclorice pe care le reprezint: Bacau și Deleni si ca as merita sa fiu nominalizata. Cu mult drag, sadesc în sufletul copiilor din judetul Bacau, samânta dragostei pentru folclorul din zona Bacaului , dar și din cea a Delenilor de Iasi, unde îmi sunt radacinile. Nu este usor sa inveti cuvânt cu cuvânt, fraza cu fraza, nota cu nota, cu calm si rabdare, un copil care abia a inceput sa vorbeasca. Sunt fericita ca munca mea a fost recunoscuta și apreciata”.

diploma2

La Gala „Femei de Succes 2015”, evenimentul dedicat celor mai importante personalitati feminine, Maria Salaru a prezentat si un spectacol de obiceiuri și colinde, susținut cu cele doua grupuri de la Deleni , Muguri de stejar” și „Gospodinele”, împreuna cu „Boboceii” din Bacau.

Cezara Luca


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  • “si altele pe-acolo..” Stela Popescu, Cezara Dafinescu sunt ” altele” pentru tine Huf ?
   Si langa ele, d-na Maria Salaru a noastra, a bacauanilor si nu numai: a intregii tari. Tipa invidia in tine,oricine ai fi.
   Felicitari pentru premiu d-na Maria! Il meritati cu prisosinta. Ar trebui sa se gandeasca si liderii bacauani la un premiu pentru dumneavoastra. Sunt “cetateni de onoare” ai bacaului unii care nu au facut dvs.pt. Bacau.
   Ganditi-va la asta voi cei cafe ati jefuit judetul dar inca tot in fruntea lui stati. Pana cand?

   • Ai dreptate lucica Smau. Maria Salaru nu este un brand numai pentru Bacau ci si pentru intreaga tara atata vreme cat formeaza mladitele,viitorul nostru, al romanilor, atat de frumos, in credinta si spiritualitate romaneasca. Cati dintre artisti fac asta?D-sa ca si profesor a cultivat sentimentul de romanism in sufletul copiilor iar acesta va iszvora peste ani si va deveni un suvoi in calea celor care ne denigreaza poporul. Felicitari DOAMNA Maria Salaru!

 1. Maria Salaru ! La multi dintre noi poate nu le spune nimic numele si prenumele, poate nici domeniul de activitate. Dar daca stai, numai un pic, aplecat spre modul de lucru, varsta celor cu care lucreaza, zonele ptr care lucreaza cat si perioada de când lucreaza esti obligat, ca si roman, sa apreciez si sa acorzi o binemeritata stima numelui Maria Salaru fara indrazneala de a mai face alte comparatii. La modestia ce o caracterizeaza nu a mai mentionat faptul ca pe o perioada de cativa ani a lucrat cu cateva grupuri de copii si in zona Sascut.
  Felicitari Maria Salaru !
  Sa ai sanatate, putere de munca (in continuare) si sa ai in vedere ca multi, f multi moldoveni, de pe frumoasa lunca a Siretului, sunt mandri ca ii reprezinti.

 2. Iti multumesc “romane” pentru pretioasele cuvinte pe care le-ai scris despre mine. Fiindca ai amintit de Sascut,da.Emotii mari m-au cuprins cand ai pomenit acest lucru . Acolo am sadit jumatate din viata mea, la propriu si cu folos se pare, de vreme ce oamenii isi mai amintesc de mine. As vrea sa stiu cine esti . Sarbatori fericite iti doresc!

LĂSAȚI UN MESAJ