Jocul copiilor devine periculos in preajma gropilor/Foto: Ramona Ionescu

– precipitatiile abundente din aceasta vara au favorizat surparea terenului in incinta locului de joaca de pe strada Bicaz – ingrijorati de gropile rezultate, mai multi parinti trag un semnal de alarma in privinta sigurantei copiilor

Locul de joaca amenajat de Primaria Bacau pe strada Bicaz se afla situat chiar lânga dispensarul medical. In vecinatatea acestei cladiri, de-o parte si de alta a gardului despartitor se casca doua gropi.

Cea din interiorul parculetului a fost acoperita temporar cu un balansoar rupt, iar pe cea din exterior a fost asezata o coala de tabla ruginita. Parintii spun ca groapa din parculet este cea mai periculoasa, intrucât se afla chiar la coborârea de pe tobogan.

PUBLICITATE

“In urma lucrarilor de asta vara – când s-au inlocuit niste conducte in zona – ploile din ultima vreme au spalat pamântul si pentru ca acesta nu a fost tasat cum trebuie peste santuri, malurile santurilor s-au surpat, lasând in loc o groapa de toata frumusetea. Aceasta groapa e un real pericol pentru copilasi.

Cine se ocupa de lucrari ar trebui sa se gândeasca si la siguranta copiilor care frecventeaza acest loc de joaca”, declara Gabriela Stiuliuc

Bunicii copiilor din cartier spun la rândul lor ca nici toboganele nu mai prezinta siguranta care o aveau la inceput, când au fost montate.

“E un parc mult prea mic pentru un cartier atât de mare. Fiind foarte solicitat de copii si chiar de tineri fara minte care sunt pusi pe stricat, locul de joaca este degradat pe alocuri. Pe lânga o revizie completa a leaganelor si toboganelor, ar mai trebui adus niste pietris in parc.

Asa am putea scapa de praful ridicat de alergatura copiilor. Nu zic ca ar fi de preferat acel covor cauciucat, de care beneficiaza alte locuri de joaca din oras“, spune Octav Chivu

Insotitorii celor mici supravegheaza in permanenta joaca copiilor, insa, intr-un moment de neatentie, groapa cascata lânga tobogan poate face oricând o victima.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Intreaga zona de sud a orasului este lasata de izbeliste. Este o mizerie de nedescris in tot orasul. Printre multe blocuri te mananca balaurii. Si zona de la fosta Bancorex este deplorabila. Ce sa mai spui de zona Stadion, Letea, zona fostului RATC.

  2. Pe strada Milcov se vede graba cu care s-a raportat finalizarea lucrarii ca sa nu se mai piarda fonduri europene. Cat de grosolan s-a lucrat, in special la trotuare, la spatiile cu pamant dintre asfalt si troruare. Dirigintele de santier ar trebui trantit de pamant pentru un asemenea JAF. Primarul Necula ar trebui sa fie mai curajos si sa impute vechii conduceri a Primariei pierderile de fonduri europene pentru a nu suporta prostimea pagubele.

LĂSAȚI UN MESAJ