Dragos Benea va merge la Senat

Liberalii bacauani sunt foarte revoltati din cauza modului in care a fost facuta rectificarea de buget. Intr-un comunicat de presa, trimis de pe mail-ul PNL de catre “Departamentul de Comunicare”, dar nesemnat de liderii filialei, se arata ca 38 de unitati administrativ teritoriale (UAT), din cele 93 ale judetului Bacau, nu au primit niciun leu la rectificare.

Asta arata „ori faptul ca Guvernul se pregateste sa acopere cu bani de la buget ratarea absorbtiei fondurilor europene, ori faptul ca banii sunt pastrati pentru campania electorala”, sustine PNL Bacau. Care a fost scopul, Guvernul a anuntat inca inainte de rectificare: sumele erau destinate acelor primarii care, la inceput de an, au primit mai putini bani decât in 2014.

A fost “o echilibrare”. Liberalii afirma ca cele 38 de primarii nu vor putea demara niciun proiect din cele „câstigate pe PNDL”. Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) a fost demarat de Guvernul Ponta in 2013 si este finantat de acesta prin Ministerul Dezvoltarii. Proiectele UAT-urilor au fost incluse in PNDL in functie de urgenta investitiei si de numarul locuitorilor care vor beneficia de aceasta.

PUBLICITATE

Lobby pentru centura, Aeroport si Radioterapie

Noul PNL critica si lipsa de reactie a Consiliului Judetean (CJ) Bacau cu privire la „modul in care Guvernul Ponta a impartit saracia” si adauga ca „singura preocupare a institutiei este de a face lobby pentru a primi bani in contul despagubirilor pe care trebuie sa le achite in urma erorilor din Spitalul Judetean de Urgenta (SJU).” PNL Bacau acuza „majoritatea din CJ” ca aplica tactica batistei pe tambal. „Daca fondurile sunt tinute in realitate pentru pusculita de partid, e de datoria PSD sa incerce macar câteva explicatii formale”, sustin liberalii. Dragos Benea, presedintele CJ Bacau si al judetenei PSD, a declarat ca nu comenteaza un comunicat de presa nesemnat.

Iritat de incercarea de a lega activitatea institutiei de procesele SJU, Dragos Benea a precizat: „CJ Bacau a facut lobby pentru trei investitii importante ale judetului, cele mai importante din ultimii 25 de ani: soseaua de centura, pentru care s-a semnat contractul, iar in luna septembrie vor incepe lucrarile, Aeroportul Bacau, pentru care, de asemenea, a fost semnat contractul si vor fi demarate lucrarile in octombrie, si Sectia de Radioterapie, pentru care se va semna contractul foarte repede si la fel de repede vor incepe lucrarile.”

„Cu privire la acuzatiile legate de repartizarea sumelor catre UAT-uri vom raspunde punctual si foarte documentat in prima sedinta a CJ Bacau.”
Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. oare mai crede cineva in proiectul cu radioterapia ,??? sectia trata bolnavii de cancer,acum,pacientii sunt programati la iasi.traim sa vedem si acest proiet relizat,promis de 5 abi de zile numai in campanii electorale…minicinosilor….aceasta sectie promisa este utila pt a se trata alesii nostri,numai credem in promisiunile voastre..

  2. care liberali?! cei care se pupau in cur cu benea acum 3 ani?! adica …palar si ciubotariu?! sau tudorita lungu….care facea smenurile pentru primarul psd/unpr de la faraoani sa obtina terenul de la metro?! hai sa fim seriosi. Bacaul nu mai are de prin 2004 liberali. Nici macar idei liberale.

LĂSAȚI UN MESAJ