Locuitorii de toate vârstele din comuna Sănduleni au trăit zilele trecute o bucurie deosebită, la Școala Gimnazială fiind inaugurat un nou corp de clădire. Aceasta cuprinde patru săli de clasă și o cancelarie, toate fiind realizate cu dotările cele mai moderne. De asemenea, s-a instalat și o centrală termică nouă și toate aceste împliniri aduc satisfacția realizării unor lucruri deosebite și pe aceste meleaguri băcăuane.

Prezent la inaugurarea noului corp de clădire a Școlii Gimnaziale nr. 1, cu ”suflet de cadru didactic”, deschis elevilor pentru ca aceștia să urmeze drumurile cunoașterii primarul comunei Sănduleni, Petrea Clopotaru (profesor ce a activat la această instituție), a menționat:

”Este un nou edificiu, foarte frumos pentru școala din localitate și mai mult de atât este o investiție pe care am realizat-o într-un termen scurt – de un an și două luni!. Consider că cea mai importantă este educația copiilor! Între a realiza un kilometru de drum asfaltat ori un corp de clădire pentru școală, prefer școala, pentru că educația este fundamentală în viață!”

Profesoara Ramona Ciubotaru, director al Școlii Gimnaziale nr. 1 Sănduleni a declarat: ”Prin realizarea acestui corp nou de clădire la Sănduleni toate clasele vor învăța în program de dimineață, elevii din ciclul gimnazial nemaifiind nevoiți ca să învețe după – amiaza. Faptul că se poate învăța într-un singur schimb aduce mai multe avantaje elevilor. Ei dimineața se pot concentra mai mult, vor fi mai în siguranță și vor avea mai mult timp pentru teme dar și pentru relaxare. Sperăm ca învățarea într-un singur schimb să crească nivelul de educație, de sănătate, de socializare, starea de bine a școlarilor, prin oferirea unui mediu atractiv, care să îi ajute pe elevi să devină performanți.”

Prof. Loredana Pâslaru, director adjunct al Școlii Gimnaziale nr. 1 Sănduleni a menționat că ”inaugurarea acestui corp de clădire are loc la sărbătorirea Sfântului Stelian, Ocrotitorul copiilor” și a transmis mesajul ”să avem mai multă dragoste între noi că indiferent de ceea ce apare în viață, să putem prin dragoste să răzbatem mai departe.”

Alte articole