Lovitura grea pentru sportul bacauan: Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a inchis Sala Sporturilor. Joi, la aproape doua saptamini de la tragedia din clubul bucurestean “Colectiv”, care a dus la decesul a 55 de oameni ca urmare a unui incendiu, reprezentantii ISU au efectuat un control la Sala Sporturilor din Bacau.

Controlul a evidentiat mai multe disfunctionalitai, astfel incit ISU Bacau a decis inchiderea salii. Practic, in Sala Sporturilor nu se mai pot desfasura nici meciuri, dar nici antrenamente!

“Aceasta veste ne-a dat complet peste cap. Luni ar trebui sa sustinem meciul de campionat cu CSM Tirgoviste si noi nu avem sala! Nu stiu ce vom face. Ori vom merge la sala de sport a Scolii nr, 2 Constantin Platon, ori vom solicita inversarea turului cu returl, astfel incit sa jucam la Tirgoviste”, a declarat antrenorul Stiintei Bacau, Florin Grapa.

Intr-o situatie similara se afla si divizionara A de handbal masculin, CSSM Bacau, care duminica ar trebui sa joace acasa partida de campionat cu Cimetul Bicaz. “Sala este inchisa si, sincer sa fiu, nu pot spune cit timp va ramine cu lacatul a declarat George Cojocaru, directorul Directiei pentru Sport a Judetului Bacau, cea care are in administrare Sala Sporturilor.

“In urma controlului, s-au gasit mai multe probleme care trebuie remediate”, a precizat Cojocare, care a detaliat: “Caile de aerisire a fumului ar trebui dispuse la anumite distante unele de altele, iar Sala ar trebui prevazuta cu niste usi speciale de evacuare in caz de incendiu.

Cert este ca trebuie sa angajam un expert care sa faca un scenariu la incendiu, iar in urma expertizei sa vedem ce modificari trebuie facute. Numai ca astfel de experti sunt putini in tara, iar in urma expertizei, e clar ca va fi nevoie de niste cheltuieli. Prin urmare, e posibil, ca Sala sa ramina inchisa o perioada mai mare de timp. Cit anume, repet, mi-e greu sa spun”.

Interesant este si un alt aspect, asupra caruia cei in cauza nu pot da un raspuns clar: are sau nu Sala Sporturilor autorizatie de functionare acordata de Primaria Bacau? Exista o informatie care sustine varianta ca ultima autorizatie a expirat in 2013!

“Voi verifica si va voi da un raspuns. Cert este ca ISU a mai facut controlae la noi, inclusiv inaintea meciurilor internationale si nu s-au evidentiat probleme”, a declarat directorul DJSS, Georgel Cojocaru.

“Nu stiu nimic legat de autorizatia de functionare”, a declarat vice-primarul Radu Ababei, care a indeplinit, la rindul sau, functia de director al DJS intre 2013 si 2014: “Eu am venit in noiembrie, iar daca nu exista autorizatie, cei din compartimentul de resort al DJS care se ocupau de solicitarea unui asemenea aviz, trebuiau sa-mi spuna”.

Ababei a mai spus ca inchiderea Salii Sporturilor este o veste care-l lasa perplex: “Cred ca suntem mai catolici decit Papa. Se putea gasi o rezolvare pe cale amiabila, in sensul unui avertisment prealabil”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

16 COMENTARII

 1. Va asteapta si Primaria si biblioteca unde stau sobolanii si directia de impozite si taxe.Si chiar si spitalul judetean si politia.
  Acolo cand ajungeti?
  Nu faceți nimic 25 de ani si intr-o saptamana revolutionam totul.

 2. Asta mai lipsea in Bacau,teatru,sala sau alta locație unde locuitori acestui oraș sa poată face sport,etc nu exista.Nici in aer liber nu este un loc amenajat unde poți face o banala mișcare/alergare.Astai Bacăul….

 3. Scoateti sobolanul de la biblioteca!
  Nu a facut nimic pentru Bacau!
  La puscarie poate scrie o carte de colorat cu strazi neterminate, fabrici inchise, spitale mizerabile, ….si multe altele!

 4. De rasul curcilor ! cladire numai din beton armat si ceva metal!!!! pot arde cateva scaune si…….masa arbitrilor!!!Cat despre ventilatie….ce sa mai spunem !? asa un HAU,cu inaltimea cea mai mare intre salile din tara , cu front de usi de 10m , frig si curent,poate fi un pericol doar pentru cei ce se feresc de orice raspundere,facandu-se ca….muncesc! H A L A L S P E C I A L I S T I !!!!

  • Maestre, ia incearca sa vezi in cat timp poti evacua sala! Ca problema nu e la intrare, e printre scaune, culuare stramte, scari neasigurate, coridoare inguste. Ia si te uita ce rapid s-a evacuat aseara Stade de France, ca aia au reguli si le respecta. La noi iti rupi picioarele pana sa iesi din Sala.

 5. In 2016 vom ridica impozitele si taxele pentru a putea face fata cheltuielilor pentru prévenirea si……..in binele si pentru dragostea fata de voi cetateni ai urbei…..pregatiti crema unguenta , riscul de usturime interna ridicat.

  ..

 6. Domnule, dar prefectul judetului Bacau ce face, doarme pe el ? Se inchid sali de sport abuziv, iar el chiar nu face nimic ? Alo, Doriane, trezeste-te, mai baiete !!!

LĂSAȚI UN MESAJ